Na een blessurebehandeling zijn we gestart. De 4e klasse D is een pareltje!

Inmiddels zijn de meeste competities al twee weken onderweg en wellicht dacht je: ‘Hé, is er geen regionaal voetbalnieuws meer?’ Natuurlijk is dat er wel, alleen hadden wij met enige hinder in onze verslaggeving te maken. Gelukkig is dat weer verholpen en zijn we up-and-running!

De Topklasse heeft al vier speelrondes achter de rug en afgelopen weekend behaalde Koninklijke HFC haar eerste overwinning. Door een keurige 2-0 overwinning op het Amsterdamse AFC is de aansluiting met de middenmoot weer gevonden. We gaan de Haarlemse trots in de Topklasse van dichtbij in de gaten houden.

Vorig seizoen speelde de zondagtak van HFC EDO ook nog in dezelfde Topklasse als Koninklijke HFC, echter degradeerde EDO na slechts één seizoen weer naar de hoofdklasse. In deze hoofdklasse zijn inmiddels twee speelrondes afgewerkt en EDO heeft het niet makkelijk. Beide wedstrijden werden verloren. De zaterdagtak van HFC EDO doet het in de 2e klasse A uitstekend. Beide wedstrijden werden winnend afgesloten en dus doet EDO direct bovenin mee.

Via deze weg willen we je even attenderen op de 4e klasse D op zondag. Een schitterende bijna volledig Haarlemse poule. Na de degradatie van DSS en Schoten uit de 3e klasse bestaat deze poule uit teams die bijna allen op fietsafstand van elkaar liggen. Oke… Velsenoord en BSM liggen misschien iets verder, maar het blijft een schitterende poule. Na twee wedstrijden hebben Onze Gezellen, DSS en HBC nog een 100% score. BSM, Spaarnwoude, Geel-Wit en SVIJ zijn nog puntloos, maar daar zal waarschijnlijk snel verandering in komen.

Op zaterdag is er ook een poule met een sterk ‘Haarlems’ tintje. DSS, Haarlem-Kennemerland, Alliance en Olympia Haarlem zijn dan wel de enige clubs echt uit Haarlem, maar de rest van de verenigingen liggen ook in de buurt. Haarlem-Kennemerland was vorig jaar wellicht het lelijke eendje uit onze regio. Het gehele seizoen stonden ze stijf onderaan de in de 4e klasse B. Dit jaar gaat het beter en zijn de roodbroeken naar 2 speelrondes nog ongeslagen. Waar gaat dat eindigen?

Deze week worden alle standen in de poule-pagina’s verwerkt. De Topklasse is al bijgewerkt. Daarnaast verschijnen er ook weer verslagen en diverse foto reportages.