Koninklijke HFC schiet uit de startblokken

DoorRedactie

aug 17, 2024
Koninklijke_HFC_Excelsior_Maassluis_Voetbal_in_Haarlem

In de Tweede Divisie is Koninklijke HFC uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Op het veld van RCH in Heemstede werd Excelsior Maassluis met 3-0 verslagen.

De thuisploeg – als je daar dit seizoen van mag spreken – begon goed aan de wedstrijd. Na tien minuten spelen kreeg Koen Tros de eerste grote mogelijkheid, echter werd zijn schot van richting veranderd waardoor de bal over het doel van Excelsior Maassluis vloog. Korte tijd later viel het eerste doelpunt alsnog. Cas Dijkstra volleerde een voorzet van Jim Hulleman stijlvol binnen. Nadat Noordmans, Burger en Saha mogelijkheden om zeep hielpen, zorgde Hulleman alsnog voor een verdubbeling van de voorsprong. Hij zorgde voor een terechte 2-0 voorsprong.

Na de pauze tapten de bezoekers uit een ander vaatje. Een inzet van Plank werd door HFC-doelman Michaelis stijlvol uit de bovenhoek getikt. Even later kopte Wennekers net naast. Toen een kleine tien minuten later een eigen doelpunt van de bezoekers de 3-0 betekende was de wedstrijd gespeeld.

Koninklijke HFC-trainer Gertjan Tamerus maakte ondertussen gebruik van de gelegenheid om de diverse wisselspelers de nodige minuten te laten maken. De Haarlemse zege kwam ook ondanks de personele wisselingen nooit meer in gevaar, waardoor het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie, oftewel  de Betnation Divisie, op uiterst prettige wijze is gestart.

Tekst: Martijn Prinsen