Tweede Divisie

Kon. HFC toont bij Kozakken Boys volwassenheid

Koninklijke HFC is de Tweede Divisie begonnen met een gelijkspel. Bij Kozakken Boys keek HFC vrij snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar toonde veerkracht en knokte zich terug tot 2-2. De Haarlemmers speelden de gehele tweede helft met een man meer.

Kozakken Boys wordt door veel kenners bestempeld als titelfavoriet. De ploeg kent veel ervaring, heeft makkelijk scorende spitsen en legt ook veel energie op de mat. Tel daarbij het erg fanatieke publiek op en je wist vooraf dat de seizoensouverture geen eenvoudige opgave was voor Koninklijke HFC.

Na twaalf minuten keek HFC tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Tavares. HFC won simpelweg te weinig duels en liep achter de feiten aan. Twintig minuten verdubbelde Tavares de voorsprong van Kozakken Boys en leek HFC een bijzonder moeilijke middag te beleven. Ted Verdonkschot zag het, maar bleef opvallend geduldig.

Kozakken Boys - Kon. HFC - Voetbal in Haarlem
Kon. HFC speelde bij Kozakken Boys in de fel gele shirts. (Foto: Nick de Heus)

Vlak voor rust kreeg de nieuwe trainer van HFC gelijk. Kozakken Boys-verdediger Quentin Jakoba vergreep zich aan de sterk spelende Kevin Sterling en mocht gaan douchen. De tevens toegekende strafschop werd door de aanvoerder van HFC, Carlos Opoku, binnengeschoten.

Direct daarna was het wederom Kevin Sterling die tweemaal gevaarlijk was. De eerste aanval werd nog afgeslagen, maar bij de tweede was het wel raak. Wessel Boer kon simpel afronden na een prima actie van Kevin Sterling. Vlak voor het rustsignaal was de stand weer gelijk: 2-2.

De tweede helft leek HFC op twee gedachten te hinken. De Haarlemmers roken dat er wellicht meer in zat dan een gelijkspel, maar na twee kansen greep Kozakken Boys het initiatief. Doelman Tom Boks liet zien een uitstekende doelman te zijn en pakte knap een Werkendamse vrije trap.

Koninklijke HFC pakt zodoende knap een punt bij Kozakken Boys en liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Trainer Verdonkschot liet weten blij te zijn met de vertoning en de werklust van zijn elftal. Komende zondag spelen de Haarlemmers de volgende wedstrijd in de Tweede Divisie. Lienden komt dan op bezoek.

Alle uitslagen, de stand en het volledige programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.