Derde Divisie

KNVB wil terug naar regionale indeling derde divisie en hoofdklasse

Zaterdag is er een vergadering over de piramide van het amateurvoetbal. De KNVB wil de piramide wederom aanpassen. Aanpassingen waaraan wordt geacht zijn: het mengen van Derde Divisionisten met zaterdag- en zondaghoofdklassers. Tevens wil men in Zeist de hoofdklasse de vierde divisie gaan noemen. Naar goed Duits gebruik, dat de Bundesliga ook rangschikt in de aflopende nummering.

Mixen

Het kan dus zijn dat RKVV Velsen volgend jaar in de Vierde Divisie voetbalt. Het idee van de voetbalbond is om per medio 2023-2024 clubs uit de Derde Divisie en de Vierde Divisie bij elkaar te zetten. Op het ogenblik spelen ADO’20 en DEM in deze divisie, terwijl Odin ’59 dat ook doet maar dan op de zaterdag.

 

Regio

Volgens de stukken van de vergadering opteert de KNVB er ook voor om per medio 2023 meer op regio te gaan indelen. Het besluit zal door veel penningmeesters van clubs met gejuich worden ontvangen, omdat er minder kosten worden gemaakt aan bushuur en er meer inkomsten komen uit de baromzet.

Idee Van Dam

Het voorstel lijkt op het idee dat Velsen-speler Remco van Dam en zijn vader een tijd geleden al presenteerden. Remco gaf toen ook al aan een voorstander te zijn van een indeling in vier regionale klassen waarin zaterdag en zondag worden gemixt.

Destijds werd niet op het voorstel ingegaan.

De KNVB gaat nu echter ook uit van een nobel standpunt. ,,Daarmee leveren we ook een bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot.’’