Ex-HBC-topscorer Luke Vahle vertrekt bij Odin ’59

Luke Vahle schoot bij HBC twee jaar op rij 25 en 20 keer raak. Maar dat was in de derde klasse. De Heemstedenaar zocht het hogerop bij Odin ’59 en moet na twee jaar concluderen dat het avontuur niet is geworden waar hij op gehoopt had. De beoogde opvolger  Sietse Brandsma, die destijds naar HFC vertrok, zoekt een nieuwe club.

Waar in het verleden spelers van een lager niveau – Brandsma, Koen Tros, Nicky Eekhout, Jim Hulleman, Eelke de Graaf, Jordy Tiktak-  de Heemskerkse club als springplank konden gebruiken, blijft de stap verder omhoog voor de spits uit.

Odin ’59 is de laatste jaren leeggeroofd door meer kapitaalkrachtigere clubs en het sportieve verval heeft zich dan ook in gezet.

Waar ze onder Richard Plug en Anthony Correia in het linkerrijtje meedraaide is de club nu al twee jaar in de onderste regionen terug te vinden. Vooral het gebrek aan scorend vermogen viel op.

 

Zijn ex-trainer bij HBC Jasper Ketting gelooft in zijn ex-pupil. ,,Luke  is groot en sterk, heeft een goede techniek en scoort makkelijk. Daar zijn er niet veel van. Verder kan hij ook sleuren als het nodig is. Hij kan in een twee- of driespitsen systeem spelen’’

Ook Milan Koenders en Clifton Gorissen vertrekken bij de Heemskerkers.