Knap herstel SVIJ

feb 4, 2024

Hoe verwerk je een zure nederlaag is altijd de vraag voor de technische staf van een club. Volgens assistent trainer Harm Kamstra heeft SVIJ er niet lang bij stilgestaan, maar gewoon weer hard gewerkt op de trainingen in de voorbereiding op het belangrijke duel tegen Overbos.

Kamstra geeft aan dat er nog 12 wedstrijden te gaan zijn en dat SVIJ gefocust moet blijven, hoewel hij het onwaarschijnlijk acht dat Urban Talent Sport 3 wedstrijden zal gaan verliezen (hoe anders was dit om 16:15 uur).

De verwachting was, dat het zaterdag door de omstandigheden hard werken zou worden. Flinke bries, koud en best een kwetsbaar veld, dat overigens weer prima van belijning en onderhoud was voorzien door de fantastische groep vrijwilligers.

Die verwachting kwam ook inderdaad uit. Twee ploegen die voor iedere meter moesten vechten en waar veel de lange bal gespeeld moest worden, omdat combinatievoetbal niet echt mogelijk was. Hierdoor ontspon zich een vooral slordig duel met veel balverlies, maar waar SVIJ toch wel een duidelijk overwicht had.

In de 6ste minuut mocht Kevin van Leeuwen na een geweldige pass van Robin Ulehake, alleen op de goal af, helaas wist hij geen doel te treffen. Het was over het geheel niet de wedstrijd van Van Leeuwen, maar ach in 13 wedstrijden een keer een mindere kan ook gebeuren. Een voorzet van Mats Wanders kon door de voorhoede van SVIJ ook niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Het was ook het laatste wapenfeit van Wanders want hij moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Rachid El Khattabi.

In de 10de minuut gaf de opstomende Rowan van Eik een steekpass op Alex Barzilay en de 1-0 was een feit. Overbos begon met de wind in de rug meer druk te zetten. Een lange bal van de bij Overbos uitblinkende aanvoerder Remco Cicilia, kwam in de 18de minuut, na geklungel in de SVIJ verdediging, bij Mike de Man en die liet keeper Remy Heruer kansloos: 1-1.

De rest van de eerste helft werd het vooral een duel op het middenveld zonder dat beide ploegen echte kansen kregen.

Na de rust meer mogelijkheden voor SVIJ, maar toch duurde het tot de 71ste minuut, voordat er een goal viel. Balverlies voorin werd door Barzilay hersteld, hij vond Raymond Mutebi, die met een vlammend schot, de Overbos doelman kansloos liet 2-1. De goal werd met een flikflak en een dubbele salto met het publiek gevierd.

SVIJ zette goed door en in de 77ste minuut was het Mutebi, die Mitchell Geeven aan de zijkant vond en zijn prima voorzet werd door Barzilay tot de 3-1 gepromoveerd. Overbos ging alles of niet spelen, maar werd niet gevaarlijk. Barzilay wel, hij ondernam een indrukwekkende solo en speelde de complete Overbos verdediging uit, alleen in plaats van af te spelen op 4 vrijstaande medespelers werd zijn inzet van de doellijn gehaald.

Een goede overwinning van SVIJ op een concurrent voor een nacompetitieplek. Een telefoontje van Terrasvogelstrainer Bryan Wijker naar zijn medespeler in de SVIJ veteranen, SVIJ trainer Nico van den Berghe. kwam als een verrassing, Terrasvogels had met 1-0 gewonnen van koploper Urban Talent, dat brengt SVIJ weer iets dichterbij. Over 3 weken wacht RCH uit, deze ploeg zet de laatste 2 wedstrijden na de winterstop hele goed resultaten neer. Dus van onderschatting mag geen sprake zijn, mooie taak voor de technische staf.