Zaterdag 3e klasse B

Kagia ondervindt geen problemen van IJmuiden

IJmuiden presteert in de zaterdag derde klasse B niet als verwacht. Het elftal van trainer Anthony Correia bereikte vorig seizoen de nacompetitie, maar de huidige jaargang verloopt wisselvallig. IJmuiden bevindt zich in de grote middenmoot en speelde dit weekend tegen koploper Kagia.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Stuurman bleken de teams aan elkaar gewaagd met een licht overwicht voor IJmuiden. Door zeer compact te spelen maakten ze het de thuisploeg erg moeilijk. Er waren kansen voor Delano Post, die zijn inzet gekeerd zag worden door keeper Sander Hoogervorst, en voor Floyd Hille. Vanaf de middellijn probeerde hij de te ver voor zijn goal staande doelman te verschalken. IJmuiden kwam halverwege de eerste helft op 0-1 doordat Bob Schol een strafschop benutte. Een sensatie hing in de lucht.

IJmuiden mocht niet lang van deze voorsprong genieten, want drie minuten na de openingstreffer kwam Kagia langszij door een benutte strafschop van Rens Lamboo. Hierna kreeg IJmuiden het moeilijk en dat Kagia tot de rust niet meer scoorde mag de verdienste genoemd worden van IJmuiden-keeper Tom Hoogendijk.

De tweede helft was pas vijf minuten oud toen Tijs van der Schinkel op links de diepte werd ingestuurd. Aangekomen in het de strafschopgebied passeerde hij met een knap schot Hoogendijk: 2-1. IJmuiden was de kluts kwijt en de 55e minuut schoot Roy Hoogewoning uit een voorzet knap de 3-1 binnen. IJmuiden probeerde hierna nog iets terug te doen via Ian Hille, maar zijn schot ging net naast.

Met nog een kwartier op de klok kon diezelfde Hille gaan douchen. De scheidsrechter accepteerde niet dat Hille het aan de stok kreeg met een toeschouwer en hem bedreigde. Hij werd met een rode kaart van het veld gezonden, waardoor de wedstrijd gespeeld was. Kagia liep door doelpunten van Jesper Imanse en Tijs van der Schinkel uit naar een 5-1 overwinning. Door dit verlies komt IJmuiden op een teleurstellende tiende plaats terecht met 8 punten uit 8 wedstrijden.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.