Jordy Hilterman zegt Olympia Haarlem af en kiest tussen HFC en Rijnsburgse Boys

HFC-aanvaller/annex middenvelder Jordy Hilterman kampte dit seizoen met twee blessures en met een corona-infectie. De laatste weken verkeert hij in bloedvorm en lijkt hij zelfs een transfer naar Rijnsburgse Boys te gaan maken. Trainer Gertjan Tamerus betreurt een eventueel vertrek. ,,Jordy heeft de afgelopen twee jaar bij ons niet veel gespeeld door blessures en corona, de laatste weken doet hij het uitstekend. Ik houd hem er graag bij, maar wij betalen geen gekke bedragen. Jordy woont in de buurt, speelt in de basis en heeft hier plezier dat kan ook heel veel waard zijn.’’

Niets zo veranderlijk als de voetballerij. Twee weken geleden na het duel met Jong Sparta gaf HFC’er Jordy Hilterman aan voor zijn maatschappelijke loopbaan te kiezen. Hij kon dat combineren met voetballen bij derdeklasser Olympia Haarlem. Amper veertien dagen later staan de zaken er heel anders voor. ,,Ik stel de promotie op mijn werk even uit en blijf mijn huidige werk doen en kies uit HFC of Rijnsburgse Boys.’’

Wisman

Rijnsburgse Boys-trainer Henk Wisman was al aanwezig bij het duel van HFC met Jong Sparta en kent Hilterman als geen ander. ,,Hij wilde me al twee keer eerder naar een ploeg van hem halen. Eerst wilde hij me naar Ter Leede halen, toen koos ik voor Katwijk, daarna wilde hij me bij Rijnsburgse Boys hebben, maar die keer was HFC hem net te snel af.”

Ze hebben me een goed aanbod gedaan en HFC wil ook nog eens om de tafel. Ik heb het goed naar mijn zin en we draaien zeer goed, dus daar ga ik naar luisteren.

Ik ben pas 25 jaar en ben tot inkeer gekomen. Ik ben nog te jong om op derde klasse niveau te gaan spelen. Dus ik stel de promotie op mijn werk even uit en blijf mijn huidige werk doen en kies uit HFC of Rijnsburg.’’

Tekst: Peter Brink
Foto: Pim Hols