Jordy Hilterman tekent voor één seizoen bij Rijnsburgse Boys en verlaat HFC

Rijnsburgse Boys was er snel uit met HFC ‘er Jordy Hilterman. Trainer Henk Wisman zag hem tegen Jong Sparta in actie en kent de spits/middenvelder goed. Hilterman kon ook verlengen bij de Koninklijke maar kon zich niet vinden in de hoogte van de aanbieding en leek eerst voor zijn baan en Olympia Haarlem te kiezen. Rijnsburgse Boys tast wél diep in de buidel voor de lange Hilterman. Het ligt in de lijn der verwachting dat hij in het 4-3-3-systeem vlak achter spits Dani van der Moot komt te spelen.

Wat gaf de doorslag om bij Rijnsburg te tekenen? “Rijnsburgse Boys heeft de ambitie om bovenin mee te draaien. Dat is bij HFC anders, daar is alles wat meer is dan erin blijven, mooi meegenomen. Wat verder meespeelt, is dat Rijnsburg altijd voor een aanvallende speelwijze kiest. Dat is ook mijn favoriete spel.”

Hilterman is opgegroeid in het 4-3-3-systeem en HFC speelt al jaren 5-3-2 maar presteert dit seizoen veel beter dan de ploeg van Henk Wisman en won zelfs met 0-2 in Rijnsburg. Hilterman speelde destijds als controlerende middenvelder.

“Graag wil ik wel benadrukken dat HFC een superleuke club is met leuke mensen. Ik heb er een topperiode tot nu toe. Bovendien heb ik dankzij HFC weer het juiste ritme teruggevonden.”

Opstelling

Trainer Gertjan Tamerus wist zondag na afloop nog niks van de interesse van -laat staan een transfer naar- Rijnsburg. De succesvolle trainer verkeert anno nu qua spelersmateriaal in een luxe-positie. Met Hilterman op ‘10’ en Jim Hulleman in de defensie won HFC driemaal op rij.

Hulleman heeft aangegeven dat hij het liefst op ‘10’ wil spelen en nu de verdedigers Desevio en Déron Payne weer nagenoeg fit zijn is de vraag of Tamerus uitgaat van het adagium never change a winning team en Hilterman handhaaft op ‘10’, of dat Hulleman -die zijn contract wel heeft verlengd- zaterdag bij ASWH weer op zijn favoriete positie acteert.

 

TD Sander Vink gaf in een eerder stadium aan zich geen zorgen te maken. Na Vincent Volkert – Spakenburg- en Wessel Boer- IJsselmeervogels- is Hilterman de derde ‘basisspeler’ die vertrekt. Terwijl ook Franklin Lewis lijkt te vertrekken.

Sander Vink gaf aan voor het salaris dat Hilterman van HFC ontvangt ‘een gelijkwaardige vervanger te kunnen halen’. In voorgaande jaren werd HFC regelmatig leeggeplukt door kapitaalkrachtige clubs, maar kwam jaarlijks weer met een representatief elftal op de been en beschikt over een bloeiende jeugdafdeling.

HFC staat na de zege op AFC zelfs op de derde plaats in de Tweede Divisie.

De Koninklijke heeft voor dit en volgend seizoen al wel Daniël Camara Bos als nieuweling vastgelegd.

Foto: Pim Hols