Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Jeugdig Velsen heeft team met perspectief

DoorRedactie

aug 13, 2023

Een nieuwe trainer (Adri Looijen), een nieuwe assistent (Joep de Bas), een danig verjongde selectie, inclusief een zestal nieuwe aanwinsten.

Velsen is na de degradatie uit de Vierde Divisie niet stil gaan zitten en hoopt dit seizoen in de eerste klasse lekker mee te draaien. Geen lange busreizen meer naar Meppel, Haren, Hoogeveen, Westerbork en Heino maar gewoon binnen een half uur op de plaats van bestemming zijn. Zondag ging Velsen met het eerste op bezoek bij V.V. Uitgeest dat vorig seizoen degradeerde uit de eerste klasse. Geoefend werd er al tegen AFC ’34 (0-4 verlies met een mixteam) en DEM (een eclatante 0-0 tegen een derde divisionist)

“Alles is goed geregeld hier’’

Adri Looijen is bewust vroeg begonnen met trainen. ’’Ja, ook voor de sfeer met onze verjongede en vernieuwde selectie. We hebben een gretige groep. De nieuwkomers passen zich prima aan en ook de jonge talenten van Velsen zijn lekker bezig en doen het goed. Wat ik ook hier fijn vind: alles er omheen is goed ingevuld door Velsen. Vandaag beschikken we over een selectie van 19 spelers die bijna allemaal speelminuten krijgen,’’ aldus de nieuwe oefenmeester die op basis van het vertoonde spel niet ontevreden kon zijn. Vanaf de eerste balomwenteling was het Velsen dat het spel dicteerde met snelle aanvallen over links en rechts. Uitgeest, gedegradeerd uit de eerste klasse, had weinig tot niets in de melk te brokkelen. Daniel Zuiverloon, volgens eigen zeggen weer fit, raasde weer als vanouds over de rechterflank en liet regelmatig zijn directe tegenstander zijn hielen zien. De voorzetten van links en rechts vonden echter alleen iets te weinig de spitsen. Toch zag Velsen kans voor rust tweemaal doel te treffen.

Tim Groenewoud nam de openingstreffer voor zijn rekening en zag Julius de Jager, vorig seizoen heel vaak succesvol in het tweede team, de voorsprong verdubbelen. Na rust een tsunami aan wissels waardoor het veldspel wat stroperig en slordig en werd alleen Cédric Girault zag een paar minuten voor tijd nog kans de derde treffer aan te tekenen; 0-3.

Verhouding jong en oud drastisch veranderd

Een ware metamorfose: was vorig seizoen de verhouding oud/jong 65/35, dit seizoen zijn de rollen exact omgedraaid. Aan Adri Looijen de eervolle opdracht uit het aanwezige talent een hecht basisteam te smeden. Er volgen nog wat oefenpotjes en bekerduels en eind september wacht in de seizoen ouverture Hoofddorp, een van de grote verrassingen in de eerste klasse van het vorig seizoen. Ook een jonge selectie met onmiskenbaar talent. Velsen kan over ruim een maand dan vol aan de bak.

Hans Akkerman

Door Redactie