Jesse Assendelft versterkt de zondagselectie van HBC

Jesse Assendelft, 19 jaar, komt over van Koninklijke HFC en keert in het nieuwe seizoen terug bij
tweede klasser HBC, de club waar hij ooit begonnen was met voetballen.

Assendelft heeft bij HBC in de onderbouw alle selectie teams doorlopen en is daarna overgestapt naar Hoofddorp. Vervolgens ging hij naar Koninklijke HFC alwaar hij nu speelt in de O-19/1, uitkomend in de Tweede Divisie.

Assendelft gelooft in de plannen van HBC en heeft na een goed gesprek met hoofdtrainer Jasper Ketting een korte stage gelopen. Daar heeft hij Ketting en zichzelf weten te overtuigen terug te keren naar de club waar het allemaal voor hem begon. “Jesse is een speler met heel veel drive en potentie. Zelden heb ik iemand gezien die zich zo snel onderscheidde tijdens een eerste training. Ik ben dus ook zeer verheugd dat hij volgend jaar bij ons aansluit,” aldus Ketting.

De verwachtingen zijn niet alleen bij HBC hoog, maar zeer zeker ook bij Assendelft. Hij gaat er vol voor om een basisplaats te bemachtigen en schuwt de concurrentie niet. Naar zijn mening wordt je daar als speler en als team alleen maar beter van. Gezien de kwaliteiten  van zijn nieuwe, vooral ervaren, medespelers verwacht hij ook volgend jaar flinke stappen te kunnen maken.

Wat hem vooral aansprak om terug te keren bij HBC is de mooie accommodatie, het plezier in het voetbal bij HBC, de ambitieuze plannen, manier van trainen en het trainingskamp. “HBC is een hele sociale familiare club, waar ik een aantal jongens ken met wie ik voorheen bij HBC mee samen heb gespeeld zoals Jort Voorham en Lasse Appels. Kortom ik heb er vreselijk veel zin in,” aldus Assendelft.

Foto: Koninklijke HFC