MidWest Cup

IJmuiden naar 1/8 finale MidWest Cup

Om een ronde verder te komen en zich bij de laatste 16 teams voor de MidWest Cup te voegen moest derdeklasser IJmuiden in de thuiswedstrijd winnen van vijfdeklasser Zwanenburg.

Na de aftrap op het kunstgras, dit op verzoek van Zwanenburg, was snel duidelijk dat IJmuiden de bovenliggende partij was. Na 12 minuten was de stand al 2-0 door doelpunten van Ozan Kutlu en Mathijs Veldman. Daarna probeerde beide teams tot aan de rust nog wat te laten zien aan het publiek maar die konden daar niet warm van worden. Gelukkig was de temperatuur in de kantine van een hoger niveau.

Na rust leken beide teams wat beter te gaan voetballen. Zwanenburg creëerde wat mogelijkheden maar om het de IJmuiden-verdediging lastig te maken kwamen zij te kort. IJmuiden kreeg wat kansen maar scoren zat er niet in. Even lette de IJmuiden verdediging niet op en daar profiteerde Mike van Veen van door de aansluitende treffer op het scorebord te krijgen. Al snel daarna was het Justin Balm die de stand op 3-1 bracht gevolgd door de 4-1 van Mathijs Veldman.

Zonder zich in te spannen verzekerde IJmuiden zich van een plek in de 1/8 finale van de MidWest Cup waarin zij moeten aantreden tegen vierdeklasser Hoofddorp zaterdag.

Aanstaande dinsdag staan de eerste wedstrijden voor de 1/8 finales op het programma.

20:15 uur: Stormvogels – Bloemendaal
20.15u: Hillegom – SCPB ’22
20.15u: Olympia Haarlem – DSOV
20.30u: Hoofddorp (zon) – Zandvoort