IJmuiden ongeslagen naar volgende ronde MidWest Cup.

IJmuiden heeft zich geplaatst voor de knock outfase van de MidWest Cup. Eerder werd al gewonnen van Waterloo en gelijk gespeeld tegen United/DAVO. Gisterenavond werd er gewonnen van SVW ‘27: 3-2.

Maar dat ging zeker niet vanzelf. In het eerste bedrijf keek de ploeg van Brian Tevreden na ruim een half uur tegen een achterstand aan. Via een strafschop en een goed uitgespeelde aanval kwamen de bezoekers op 0-2. Daar stond van de thuisploeg 1 echte mogelijkheid tegenover maar Daan Gravemaker zag zijn inzet worden gekeerd door de SVW-doelman. Ook SVW ‘27 werd nog gevaarlijk maar IJmuiden-doelman Quint van Essen beperkte de schade met een goede redding.

In de tweede helft kwam IJmuiden, met wat vervangingen, beter voor de dag. Mathijs Veldman kwam vanaf de rechterkant naar binnen en krulde de bal in de verre hoek: 1-2. SVW ‘27 dacht op 1-3 te komen maar een vrije trap belandde op de buitenkant van de paal. Hierna kregen de irritaties de overhand. Vooral Mathijs Veldman en Ahmed Otman lieten zich gelden. Het maakte op de prima leidende scheidsrechter Veronique Ooteman geen indruk. Via een strafschop kwam IJmuiden op gelijke hoogte. Veldman schoot deze hard binnen: 2-2.

In de slotfase hield IJmuiden toch nog de drie punten op Sportpark Schoonenberg. Eerst schoot Joshua Dominggus de bal nog op de lat. Op aangeven van wederom Mathijs Veldman schoot Mika Dekker zijn ploeg op 3-2 voorsprong. Niet lang hierna floot scheidsrechter Ooteman voor het laatst. 

Naast IJmuiden gaat uit poule F ook Waterloo mee naar de volgende ronde. Zij versloegen United/DAVO met 3-5 en eindigden daarmee op de tweede plaats in de poule.

Tekst: Danny Prinsen