IJmuiden en HCSC beiden een punt voor de inzet maar schieten daar weinig mee op

DoorRedactie

mei 12, 2024

In de strijd om de nacompetitie voor handhaving/degradatie te ontlopen moesten beide teams winnen.

In de eerste minuut kreeg IJmuiden een domper te verwerken. Na miscommunicatie in de verdediging bracht Gianno Sirvania de bezoekers op voorsprong, 0-1. Hierdoor was IJmuiden van slag maar hervond zich snel. Vanaf links zette Mathijs Veldman voor op de rand zestienmeter vrijstaande Floyd Hille. Waar iedereen dacht aan de gelijkmaker ging zijn schot hoog over. Het antwoord van HCSC kwam snel maar keeper Danny Does redde zeer knap. Het spel golfde op en neer.

Beide teams speelden vol op de aanval. Na 25 minuten spelen ontsnapte Daan Heinemeijer aan een rode kaart na een totaal onnodige overtreding op de achterlijn. Met geel kwam hij goed weg maar mag de volgende wedstrijd van de kant toekijken. In de 30e minuut kwam IJmuiden op gelijke hoogte. Mathijs Veldman ging vanaf links het strafschopgebied in. Met een fenomenaal schot in de verre rechterhoek van de goal verraste hij keeper Marlon Coco,1-1. Hierna volgde er de nodige mogelijkheden en kansen voor beide teams maar voor rust werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft startte IJmuiden furieus maar had teveel haast en voetbalde onzorgvuldig. In de 70e minuut leek HCSC op voorsprong te komen. Randje zestienmeter stond Adri Robert geheel vrij maar op zijn keiharde schot voorkwam Danny Goes met een geweldige redding de achterstand voor zijn team. De grootse kans in de tweede helft was voor Pablos Woort van HCSC. Vanaf rechts randje zestienmeter belandde zijn schot op de paal. Beide teams maakte veel fouten en voor de toeschouwers was er buiten het zonnetje om, weinig om van te genieten maar het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Appel die de nodige moeite had de wedstrijd in goede banen te laten lopen. Beide teams kregen 3 gele kaarten.

Met dit gelijkspel schoten beide teams weinig op maar door het verlies van DEM stegen zij een plaats op de ranglijst. IJmuiden moet volgende week naar ADO ’20, wat zeker is van de nacompetitie voor handhaving/degradatie en HCSC ontvangt Zandvoort.