Voetbal in Haarlem

HYS in laatste minuut naast DSK

nov 14, 2018
DSK-HYS-Voetbal-in-Haarlem

HYS heeft de koppositie in poule C van de O-23 Cup behouden. In een leuk en boeiend duel bij DSK stond er na negentig minuten een 2-2 gelijkspel op het bord.

Na een mooie minuut stilte gingen beide ploegen er vol tegenaan. Nog voordat er een echte kans te noteren viel kwam DSK op voorsprong. HYS-doelman Berkem Cirakci liet een simpel balletje onder zijn voet door glippen en zag het leer over de doellijn rollen. De volgende mogelijkheid was ook voor de thuisploeg. Remy Prins gaf de bal vanaf de zijlijn voor. Brian de Jong kon de bal nog net voor de uitkomende Ciracki een zetje geven, maar de bal verdween naast het doel. HYS probeerde het vooral van afstand, maar telkens ging het schot over. Vlak voor rust kwamen de bezoekers toch langszij. Bedirhan Urfali schoot prachtig in de verre hoek de gelijkmaker binnen.

Na een paar minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Sonny van der Weijden kopte een uitgemeten voorzet van Nigel van Petten binnen. De duels werden steviger en de overigens prima leidende scheidsrechter Spanjaart moest een paar keer de boel tot bedaren brengen. Dean Lukien besliste bijna het duel, maar zijn schot eindige hard op de paal.

Tien minuten voor het einde moest HYS door met tien man. Na herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter mocht Osman Yurdakan inrukken. Vreemd genoeg creëerde DSK met een man meer geen enkele kans meer. HYS schoof verdediger Erdi Elmas mee naar voren en ging volle bak in de aanval. De resulteerde in een grote kans. Van dichtbij schoot Elmas oog in oog met DSK-doelman Kevin Collignon hard over. In de allerlaatste minuut kwam HYS toch nog op gelijke hoogte. Een prachtige assist van diezelfde Elmas bracht Selim Yurtseven in de gelegenheid de gelijkmaker en tevens eindstand binnen te schieten.

In de poule gaat HYS aan kop met vier punten uit twee duels. DSK volgt met twee ;punten uit twee duels. Volgende week staat het andere duel tussen Geel-Wit en United/DAVO op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze competitiepagina.