MidWest Cup

Hoofddorp via Bloemendaal naar halve finale MidWest Cup

Gisteravond speelden Bloemendaal, koploper in de 3e klas, en Hoofddorp (uitkomend in de 1e klas), tegen elkaar aan de Bergweg in Bloemendaal. Er werd gestreden voor een plaats in de halve finale van de MidWest Cup. Van krachtverschil tussen beide teams was niet veel te merken.

Sterker nog, Bloemendaal had het eerste kwartier het beste van het spel. Bloemendaal speelde gedisciplineerd. Het zette druk naar voren op de juiste momenten en als dat niet (meer) kon zakten zij wat in en speelde compact. De “hand” van trainer Tim Joon van Bloemendaal was duidelijk zichtbaar. Hier had Hoofddorp wat moeite mee. Hoofddorp kwam niet echt in hun spel en na balverlies op het middenveld, stuurde Tim Beeren zijn spits Thijs Verbeek de diepte in die de bal breed gaf op de goed meegelopen Nout van Zweeden, die makkelijk en beheerst afrondde, 1–0.

Na het eerste kwartier kreeg het Hoofddorp, van trainer Jethro Abrams, wat meer vat op het spel. Bloemendaal werd wat meer naar achteren gedrongen, zonder dat dit direct tot kansen leidde. De mogelijkheden daartoe waren er wel omdat Bloemendaal, na balverlies wat meer ruimte weg gaf omdat ook op sommige momenten teveel spelers voor de bal liepen en niet snel genoeg omschakelden.

Hoofddorp koos vervolgens niet voor een snelle omschakeling naar voren, maar bouwde dan toch op. In de 32e minuut was het toch raak voor Hoofddorp, na een individuele actie van Soeremly Tevreden, die vervolgens met links de bal vanuit buiten het strafschopgebied knap binnen schoot, 1–1.

Daarna was het Hoofddorp die verschillende kansen had maar deze niet benutte. Zo zette Tevreden, Sidney Smeltz vrij voor de keeper, maar Barry van de Brink redde knap en was er een kopkans voor Nicky Witsche uit een hoekschop. Bracht Bloemendaal dan niets meer deze 1e helft? Jazeker, Thijs Verbeek, die Koen Beeren verving in de spits van Bloemendaal, kwam in de 42e minuut nog 1 op 1 op de keeper van Hoofddorp, maar gaf de bal niet de juiste richting mee. Ruststand 1–1.

Ook de 2e helft waren Bloemendaal en Hoofddorp aan elkaar gewaagd. Aan beide zijden waren wat kansen te noteren en van krachtsverschil tussen beide teams was niets te merken. Zo was er voor Bloemendaal in de 65e minuut een uitval over de rechterkant. Ruben Visser (ingevallen voor Nout van Zweeden) werd de diepte ingestuurd en zijn breedtepass kwam terecht bij Friso Jager die van dichtbij de bal in de handen van de keeper schoot.

Aan de andere kant schoot Revelinio Vermeer uit een mooie aanval, die over een aantal schijven verliep, op de lat. Vijf minuten later bracht Sidney Smeltz, Mohamed Chih in stelling die de 1–2 maakte. Bloemendaal gaf wat meer gas. Dit resulteerde nog in twee grote kansen op de gelijkmaker. In de 80e minuut was het Jesse van de Meer, die nog aan het nagenieten was van zijn vakantie in Kenia, die faalde en in de 85e minuut was het Friso Jager die miste. Zo kreeg Bloemendaal toch iets te weinig of deed het zichzelf te kort, het is maar net hoe je het bekijkt.

Omdat het niet veel later begon te flitsen en onweren, floot de scheidsrechter wellicht iets te vroeg af. Eindstand 1–2. Hoofddorp naar de halve finale van de MidWest cup.

Tekst: trainer Voetbal in Haarlem