Betnation Divisie

HFC test Mikaël Schilling en Tom Carbaat als back en als centrale verdediger

Koninklijke HFC deed zaterdag mee aan het Visserijtoernooi. De club speelde twee duels van een uur. Eerst met de talenten en de van een blessure terugkomende spelers tegen Katwijk-2 en daarna tegen Telstar. Tegen Katwijk werd het 0-0. Telstar klopte HFC met 2-0. Trainer Tamerus testte vooral spelers op diverse posities.

HFC startte het eerste duel met doelman Mika Mensink, Maxwell Frimpong, Mikaël Schilling, Tom Carbaat, Bram van Dongen en Danny Ramdamsingh als linksback. Xander van den Berg, Joas Kors en Jacob Noordmans waren de middenvelders en voorin liepen Yuya Ishizuka en Gino van Kessel.

Proef

Van Kessel is een 30-jarige globetrotter die wel kwaliteiten heeft maar nog wat fitter mag worden. Mika Mensink bleek een goed meevoetballende doelman die zowaar aan de basis stond van een flitsende HFC-aanval. Hij paste goed in, waarna de bal via Noordmans en Yuya bij Van Kessel kwam. Hij vond doelman Mark de Vries op zijn weg.

Van Kessel flitste aan de andere kant van de zestien nog een keer langs wat spelers en had als hij zich had laten vallen een strafschop gekregen. Milan Kooij kopte namens Katwijk op doel, maar Mensink redde bekwaam.

Na dertig minuten liet Tamerus Schilling en Carbaat als back spelen en werd Frimpong centrale verdediger. IJmuidenaar Schilling lijkt op dit niveau meer een back dan een centrale verdediger en demonstreerde dat door twee keer de achterlijn te halen en een voorzet op maat af te leveren.

Frimpong is voorlopig nog een vraagteken voor Tamerus. Hij kan als back wat feller in de duels zijn. Dat bleek toen hij een sprintduel in zijn nadeel zag uitvallen.

Als centrale verdediger viel hij juist op door zijn snelheid, iets dat de zwakte van andere centrale verdedigers kan compenseren. Frimpong schatte zelf een diepe bal verkeerd in, kreeg de bal op zijn rug, maar wist het gevaar door zijn snelheid toch te elimineren.

Tijn Doornbos had de kans om HFC naar de zege te schieten, maar hij zag zijn inzet-met-effect van de doellijn wegdraaien. Het tweede duel verloor HFC met 2-0 van Telstar. Hans Akkerman verzorgt dat verslag.

Foto Pim Hols

zzp-boekhouder