HD Cup krijgt met nieuwe naam toch vervolg

De Haarlems Dagblad Cup wordt onder een andere naam tóch voortgezet. SportConnection, de organisator, heeft in het online platform Voetbal in Haarlem een nieuwe partner gevonden. De twee partijen slaan de handen ineen.

In de aanloop naar de finale van de twintigste editie werd bekend gemaakt dat de directie van Holland Media Combinatie in de toekomst voor andere marketingplannen heeft gekozen en daarom de ondersteuning van het toernooi stopt. SportConnection moest zodoende op zoek gaan naar een nieuwe partner.

“De afgelopen twee jaar hebben wij met veel plezier de organisatie voor het Haarlems Dagblad opgepakt en dragen het toernooi dan ook een warm hart toe,” legt Renée Faber uit. “Om de organisatie nu samen met Voetbal in Haarlem voort te zetten is voor ons een logische stap. Het contact was altijd al goed en we vullen elkaar perfect aan. Twee teams die zich vol passie voor de sport inzetten en nu samen voor dit mooie toernooi dat mede dankzij het Haarlems Dagblad en oud-organisatoren Rinus Ravestein en Simon Paagman veel draagvlak heeft bij de clubs.”

Martijn Prinsen, van Voetbal in Haarlem, omschrijft de nieuwe samenwerking als kans voor open doel. “Het toernooi is echt een begrip in de regio Kennemerland en inmiddels ook daarbuiten. SportConnection heeft de HD Cup voorzien van nieuw elan. We volgden het toernooi natuurlijk al op de voet en wij zijn heel blij dat wij met onze ervaring en rol in de regionale voetbalwereld hier nu onderdeel van zijn.”

De nieuwe naam zal binnenkort bekend worden gemaakt. Een aantal bestaande partners en suppliers blijven de Cup ondersteunen. De organisatie zoekt daarnaast een of meerdere hoofdsponsoren, iets wat het sterk bezette toernooi zeker verdient. Met een deelnameveld van bijna vijftig standaardteams is het de grootste regionale cup van het land.

Een aantal clubs heeft ook hun hulp aangeboden en de eerste gesprekken staan inmiddels gepland. De opzet van de Cup blijft in het nieuwe seizoen gelijk. Een poulefase met drie oefenwedstrijden en vervolgens de knockoutfase richting de finale van de Cup. De finale zal in 2019 worden gespeeld op het complex van de winnaar van 2018: SV Spaarnwoude. Met voortzetting van de huidige opzet zijn de potentiële nieuwe hoofdsponsoren weer van augustus tot en met mei in beeld bij voetballiefhebbers in de regio.

SportConnection-Voetbal-in-Haarlem
V.l.n.r.: Jan van der Meulen. Renée Faber, Martijn Prinsen en Riccardo van der Post

Foto: Voetbal in Haarlem