Finaledag

HBC 1 en Hoofddorp O-23 pakken beiden een prijs

De finales van de MidWest Cup en de Voetbal in Haarlem onder 23 Cup vonden plaats in Heemstede. Op het HBC-complex ontving de gastheer tweemaal Hoofddorp. De jonge talenten uit Hoofddorp lieten weinig heel van hun iets oudere tegenstrevers en wonnen afgetekend met 0-6 nadat ze eerder die week al DSS in de halve finale met 3-7 kansloos lieten.

Talenten uit Hoofddorp halen uit

Het was drukkend warm in Heemstede maar de jonge talenten gingen er vol voor in ‘’het voorgerecht’’. Al rap bleek dat Hoofddorp over de meeste inhoud beschikte. Vooral na rust werden de Heemstedenaren totaal overklast en op de pijnbank gelegd en de ene goal was qua schoonheid nog indrukwekkender dan de andere. Het spelplezier spatte eraf. Een van de vele smaakmakers en exponenten van de indrukwekkende jeugdopleiding aan Hoofddorpse kant is de pas 17-jarige Roemer Das die dit seizoen voor de onder 18 uitkwam . De snelle en wendbare rechterspits is gezegend met een heerlijke linkervoet waardoor hij vaak binnendoor langs tegenstanders glipte en met ragfijne schoten en passes strooide. De 2e goal bereidde hij voor en goal nummer 5 nam hij zelf voor zijn rekening. Met een brede glimlach liep hij dan ook na het laatste fluitsignaal van het veld en mocht nog geen uur later bij ‘’het hoofdgerecht’’ tussen de 1e teams op de bank plaatsnemen.

’’Dit was een prachtige wedstrijd. Dinsdag in de halve finale bij DSS werd het na rust een stuk slordiger bij ons maar vanmiddag maakten we het na rust af. Volgend seizoen maak ik deel uit van het onder 23 team. Dat wordt een nieuwe, spannende uitdaging waar ik nu al met veel plezier naar uit kijk,’’ aldus de jonge buitenspeler die met een fles champagne al goed wist om te gaan en geroutineerd zijn euforische teamgenoten nat spoot. De jongens uit de polder genoten met volle teugen en ook hun trainers maakten terecht een meer dan tevreden indruk.

HBC sterkste in finale (5-2)

‘’ Het hoofdgerecht’’ tussen de 1e teams van HBC en Hoofddorp leek aanvankelijk ‘’een makkie’’ te worden voor de promovendus en kampioen uit de 1e klasse. Hoofddorp was technisch gezien beslist niet de mindere, integendeel zelfs, maar liep zich aanvankelijk te pletter op de defensie van HBC. Beide teams waren niet helemaal compleet door vakanties en lichte blessures maar konden beiden wel rekenen op een behoorlijke basiself. Arno Dijkstra en Bryan Wilderom waren verantwoordelijk voor de 2-0 ruststand, zag Dijkstra al rap nummer 3 aantekenen en ook hier leek even een monsterscore tot de mogelijkheden te behoren. De gasten toonden echter karakter, zagen Nigel Compter met twee fraaie goals de achterstand verkleinen, maar vergaten in die fase door te drukken en op gelijke hoogte te komen. Wie anders dan Arno Dijkstra ( zijn derde en dus een hattrick) en Neill van Hooff (strafschop) zorgden er voor dat het drie keer scheepsrecht werd voor HBC want in de competitie troggelden de polderbewoners met een overwinning en een remise aardig wat punten af van de afgetekende kampioen.

Voetbal zoals het bedoeld is

Ook Arno Dijkstra, had net als Roemer Das, genoten van het duel.’’ Ja, dit is leuk hoor. De 1e helft was nog behoorlijk van ons, na rust werd het slordiger maar we hebben het in de slotfase goed afgerond. Ik zeg altijd maar zo: als je op het veld verschijnt, moet je tot het gaatje willen gaan en de ultieme wil hebben om te winnen en dat is gelukt. Dan hebben toch nog een keer van Hoofddorp gewonnen dit seizoen, haha en dat vervult mij met trots,’’ sloot de topscorer sinds jaar en dag af alvorens hij met zijn teamgenoten van een lange nazit ging genieten. De hapjes en pitchers bier waren niet aan te slepen op het volle terras waar spelers, de scheidsrechter van dienst, ouders, vrienden en bestuursleden van de thuisclub in een bijzonder aangename sfeer stonden na te genieten. Ook de organisatoren van Voetbal in Haarlem keken met voldoening terug op een goed bezochte slotdag waar sportiviteit regeerde zowel op als naast het veld. Amateurvoetbal zoals het hoort en bedoeld is!

Hans Akkerman