Voetbal in Haarlem

Gunstig weekend voor Velsen

mei 16, 2023

Met nog drie duels voor de boeg is het klip en klaar waar het voor Velsen dit jaar op uitdraait. Direct degraderen voorkomen want de nacompetitie ontlopen zit er niet meer in voor de formatie van Ronald Dooijeweerd.

Vijf punten voorsprong op nummer laatst (VKW)en drie punten op de ploeg er net boven maar Alcides heeft wel een minder doelsaldo, dus eventueel een puntje extra aan het einde van een loodzwaar seizoen vol met schorsingen, pittige blessures, vormverlies en heel soms botte pech.

Bij winst op VOC zou in ieder geval het gat met de onderste twee concurrenten vergroot worden. Er viel wel degelijk iets om voor te spelen.

Prima start

Velsen begon voortvarend en zag al na vijf minuten uitblinker Tim Groenewoud na een prima actie van Daan Tervoort 1-0 aantekenen met een droge knal. Op het kwartier namen de gasten het heft echter in handen maar stuiten een paar keer op goalie Sersinio Profijt die met prima reflexen en goed meevoetballend zijn waarde bewees. Na rust in minuut 48 en 53 twee cruciale momenten. Daan Tervoort werd opzichtig neergehaald maar de scheidsrechter zag er geen ‘’pingel’’ in.

Vijf minuten daarna een vloeiende Rotterdamse aanval en het duel was weer in evenwicht. Daarna kwam Velsen aanvallend nauwelijks in het spel meer voor. Een paar spelers konden het zichtbaar niet meer belopen en de gasten oogden fitter en troefden vooral Velsen conditioneel af. Het kwam dan ook niet als een enorme verrassing dat VOC 20 minuten voor tijd op voorsprong kwam na een soepele en snelle tegenstoot;1-2.

Eind goed, al goed

Velsen leek even aangeslagen en ‘’out’’ maar de achterstand genereerde plotseling hernieuwde vechtlust. ’’Ja, dat klopt, het was voor ons pompen of verzuipen en we knokten ons weer in het duel. Je moet wel want je staat achter,’’ beaamde een opgeluchte Floris Reurts na afloop. Nadat in minuut 81 een voorzet van Daan Tervoort op de bovenkant van de lat plofte en tien seconden later na een uithaal van uitblinker Tim Groenewoud een Rotterdamse verdediger de bal op zijn hand kreeg, de scheidsrechter wuifde opnieuw een strafschop weg, leek het voor Velsen op een deceptie uit te lopen. Tot minuut 89!

Een vrije trap werd achterin onvoldoende weggewerkt en Bryan Dijkhuizen torende hoog boven iedereen uit en kopte Velsen naar een uiteindelijk verdiende gelijkmaker toe;2-2. Toen ook nog eens Sersinio Profijt in werkelijk de allerlaatste seconde kundig redde op een inzet van dichtbij en de scheidsrechter vrijwel gelijktijdig affloot, was er pure euforie aan Velsen-kant.

Helemaal toen bekend werd dat Alcides ( 1-5 thuisverlies) en VKW ( 0-0 thuis) niet dichterbij waren gekomen. Ze zijn er nog niet helemaal in Driehuis maar directe degradatie lijkt met nog twee duels voor de boeg redelijk ver weg. ‘’We hebben goede zaken gedaan maar moeten wel nog twee keer vol aan de bak maar dit geeft vertrouwen en de burger moed,’’ aldus een opgeluchte en montere Ronald Dooijeweerd.