Geel-Wit verrast met aanstelling Radjin de Haan

Vijfdeklasser Geel-Wit staat volgend seizoen onder leiding van een oude bekende. Radjin de Haan keert terug bij de club waar hij eerder zelf speelde en ook al actief was als hoofdtrainer. De Haarlemmers willen onder leiding van de oud-prof van Telstar en Eindhoven weer een stabiele zondag vierdeklasser worden.

Een trainer voor Geel-Wit uit de buitencategorie, zo omschrijft Anthony Knol het aantrekken van de 48-jarige Radjin de Haan. “We hebben nu een trainer binnengehaald die nog in de hoofdklasse aan de slag zou kunnen.” De Haan stond eerder aan het roer bij onder andere Koninklijke HFC, Young Boys en Castricum. Daarna werkte hij een jaar met de jeugd van Al Ahly Tripoli in Libië. Eind 2017 leverde hij zijn contract in bij Amstelveen Heemraad, omdat hij zijn job als hoofdtrainer bij de zaterdagvereniging niet meer kon combineren met zijn andere werkzaamheden.

“Het is gisteravond rondgekomen,” aldus Anthony Knol, lid van de technische commissie van Geel-Wit. “Het is voor hem een club in de buurt, we hebben een jonge groep en hij heeft hier vroeger zelf ook gevoetbald. Wij zijn hier natuurlijk heel erg blij mee.” Geel-Wit en De Haan zijn een samenwerking aangegaan voor een jaar, maar hebben de intentie uitgesproken om langer met elkaar door te gaan. “We hopen dit seizoen te promoveren om daarna te handhaven in de vierde klasse. Met de groep die er nu is, moeten we dat kunnen redden,” aldus Knol.

“Dit voelt als thuiskomen. Hoe leuk is het om terug te komen bij de club waar je eerder al gewerkt hebt,” zegt De Haan in een eerste reactie aan Voetbal in Haarlem. “Het werken bij een zaterdagclub ging niet meer door mijn werk als spelersmakelaar en ik ben zes weken terug bij Amstelveen ook niet vertrokken om bij een andere club aan de slag te gaan. Maar dit is heel leuk. De club heeft al een paar stappen gezet en samen willen we nu de volgende stap gaan zetten.”

Foto: Anthony Knol