Nacompetitie

Geel-Wit ’20 terug in de vierde klasse! (foto’s)

Geel_wit 20 zondag 1
Geel_wit ’20 zondag 1

Geel-Wit ’20 was al zeker van promotie naar de vierde klasse, maar er stond wél nog een wedstrijd in de nacompetitie gepland. Batavia ’90 uit Lelystad kwam nog op bezoek, maar was niet bij machte om het Geel-Wit ’20 lastig te maken.

Al na een kwartier spelen was duidelijk dat de Haarlemmers de echte scherpte misten. Achterin en op het middenveld werden alle duels prima gewonnen, maar voorin waren de aanvallers erg onnauwkeurig. Simpel balverlies of slordige passes waren het resultaat. Zonde, want Batavia ’90 kwam er totaal niet aan te pas. Voor rust werd er wel nog twee keer gescoord. Eerst een wonderbaarlijke goal van Batavia ’90. Vanuit het niets lag de bal achter de keeper van Geel-Wit ’20. Twee minuten voor rust viel er nog een bijzonder doelpunt. Een voorzet van de linksback van Geel-Wit ’20 werd door de keeper van Batavia ’90 pardoes in zijn eigen doel geslagen.

Na rust veranderde er niet veel. Geel-Wit ’20 was sterker en kwam terecht op 2-1 en later ook op 3-1. Daarna gingen de gedachten van de spelers waarschijnlijk al richting huldiging. Batavia ’90 kwam in de laatste zeven minuten nog terug tot 3-3. Uiteindelijk was het puntje genoeg voor de geel witte leeuwen om poulewinnaar te worden van de nacompetitie. Volgens de reglementen van de KNVB diende er na de negentig minuten speeltijd nog een strafschoppenserie genomen te worden. Trainer Rocco de Vos haalde nog een ‘Van Gaaltje’ uit door een veldspeler tussen de palen te zetten tijdens de strafschoppenserie. De nieuwe ‘keeper’ van Geel-Wit ’20 werd uiteindelijk de man van de wedstrijd. Hij stopte de laatste strafschop van Batavia ’90.