Een heerlijke MidWest Cup middag

Gisterenmiddag stonden er twee duels voor de MidWest Cup op het programma. Olympia Haarlem – DSK en HBC – Bloemendaal.

Olympia Haarlem – DSK (of eigenlijk DSK – Olympia Haarlem)

De wedstrijd tussen Olympia Haarlem en DSK zou in eerste instantie gespeeld worden op het Nol Houtkamp Sportpark. Helaas was het sportpark niet bereikbaar vanwege de vondst van een verdacht pakketje op de kruising van de Engelandlaan en de Belgielaan. Door snel schakelen van beide verenigingen werd besloten om de wedstrijd dan bij DSK te spelen.

Olympia Haarlem wist uiteindelijk ruim te winnen bij DSK. Via doelpunten van Faissal Benhaddi, Faruk Yurdakan, Edo Knol, Janyro Purperhart, Max Lodewijks en Levy van Nispen (2) liep de ploeg van Barry Tjeertes uit naar 7-0.  Hieronder zie je een fraaie fotoserie van het duel, gemaakt door Ellis Hilterman.

Ⓒ Ellis Hilterman
« van 16 »
HBC – Bloemendaal

In Heemstede stonden HBC en Bloemendaal tegenover elkaar. Deze wedstrijd stond al gepland in de zondag 2e klasse C. Omdat beide clubs middels loting aan elkaar gekoppeld werden in de 1/8 finale van de MidWest Cup werd besloten om de uitslag ook daar door te voeren. Het is immers al druk genoeg en twee keer in korte tijd tegen elkaar spelen had voor niemand een toegevoegde waarde. Na een 0-0 ruststand kwam het team van Tim Joon snel in het tweede bedrijf op een 0-1 voorsprong. Seb van Veen werkte een voorzet vanaf de rechterkant op z’n Zlatans binnen met de punt van zijn schoen. Via Sven Wierda, Arno Dijkstra en Zeno van Ooijen won de ploeg van Jasper Ketting van 3-1.

Hieronder zie je een samenvatting van HBC – Bloemendaal. Gemaakt door Beute Video Analyses.

Tekst: Danny Prinsen
Foto’s: Ellis Hilterman
Video: Beute Video Analyses