Nacompetitie

DSS laat het liggen en is nog niet klaar

De teleurstelling na afloop was groot. DSS was het eerste uur heer en meester in Bennebroek tegen Sporting Martinus en leidde dan ook met 0-2. Nadat een verdwaald afstandschot in de 72e minuut ineens schitterend via de lat achter de Haarlemse doelman viel en Martinus tot 1-2 terugkwam, was DSS het kwijt en verspeelde daarmee de volgende kans op lijfsbehoud in de derde klasse.

DSS begon gedreven aan de wedstrijd. Ze zaten overal kort op en vooral de snelle voorhoede bezorgde Martinus lastige momenten. In de tweede minuut kwam DSS al op voorsprong doordat Tim Koning een prima actie aan de rechterzijde maakte. Hij snelde voorbij twee man en gaf een prima pass op Van Alten. Die gaf weer voor op Heiligers die hard binnen schoot. Martinus was zoekende en DSS ging door. Frank Greuter nam in deĀ tiende minuut een hoekschop die werd weggewerkt en weer bij hem voor de voeten kwam. Deze keer kwam de bal wel aan en werd hij voorbij de doelman gekopt door Lars van Alten. DSS zat op rozen.
Sporting Martinus was vooral bezig met tegenhouden en het spel van DSS ontregelen. Daarnaast was de redelijk fluitende scheidsrechter Ligtvoet regelmatig het mikpunt van kritiek. De mannen van Paul Bleeker verzuimden om voor rust de wedstrijd al op slot te gooien. Keeper Kapitein had voor rust niet veel te doen. Uitblinkers waren Zeno van Ooijen en Bob de Groot. Van Ooijen liet meerdere malen zien een begaafde voetballer te zijn met rust, overzicht en een effectieve actie met de bal. Bob de Groot is wellicht niet de meest begaafde voetballer, maar tijdens wedstrijden als deze heb je iemand als hem nodig. Altijd voorop in de strijd. Sporting Martinus was slechts gevaarlijk via vrije trappen en hoekschoppen.

De tweede helft begon eigenlijk zoals de eerste. DSS was wederom de betere. Tim Koning miste in de eerste vijf minuten twee enorme kansen. Sporting Martinus probeerde middels een wissel meer druk op DSS te zetten. De nieuwe linksbuiten zorgde voor meer gevaar en in de 72e minuut leverde dit indirect ook de aansluitingstreffer op. Nadat de linksbuiten een hoekschop had verdiend viel de bal via een aantal andere spelers voor de voeten van een speler van de Amstelveners. Zonder na te denken haalde hij uit en de bal viel van 20 meter prachtig via de onderkant van de lat binnen.
Sporting Martinus rook bloed en ging verder. Het laatste kwartier kwam DSS er niet meer aan te pas. Een schot van Martinus belandde op de paal en een andere werd nog van de lijn gehaald. De spitsen van DSS konden voorin geen potten meer breken. Ook verdedigend lieten ze steken vallen. Aanvalsleider Tim Koning was geen schim meer van de spits die hij de eerste helft was. Uiteindelijk viel drie minuten voor tijd de 2-2. Een diepe bal viel plots via een hoofd van Martinus achter Kapitein. Een grote teleurstelling voor de Haarlemmers.

Door dit gelijkspel was DSS afhankelijk van de wedstrijd tussen MSV ’19 en Forza Almere. MSV ’19 won deze wedstrijd simpel met 4-0. De mannen uit Montfoort promoveren hierdoor nu naar de derde klasse. Uitgerekend de ploeg waar DSS van won promoveert. Voor DSS rest er niets anders dan uithuilen en zondag voor de laatste keer volle bak. Ze spelen dan tegen de nummer twee van de andere mini-competitie: OSV. En ja… dit is echt de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen!