De Ridder grijpt gouden schoen op Awardshow

Tijdens het ViH Voetbalgala ’18 is Robin de Ridder gekozen tot Meest Waardevolle Speler van de regio. De middenvelder van Schoten liet Nigel Berg en Bianco Carolina net achter zich. Zandvoort greep de titel als Beste Team en Lucas Verstraten kreeg een award als Topscorer van de regio.

Het ViH Voetbalgala ’18 is ondanks een enigszins matige opkomst toch een succes geworden. In een prachtige setting bij Villa Westend gaven veel hoofdrolspelers van het regionale voetbal acte de présence. Een twee uur durende show werd geopend door dansgroep DSG, kreeg een leuk intermezzo door niemand minder dan Telstar-directeur Pieter de Waard en werd afgesloten door DJoeyB. Roy Meijaard zorgde voor een andere muzikale noot, terwijl ook Brazilië – België te zien was op een groot scherm.

« 1 van 10 »

Tijdens de awardshow zijn er 11 prijzen uitgereikt. Zo werd Tom Hoogendijk (IJmuiden) benoemd tot Beste Keeper. Hoogendijk kon zelf niet aanwezig zijn, dus broer Stan – zelf Nederlands international rolstoelhockey – nam de schaal in ontvangst. Daan Siegerist (EDO) werd benoemd tot Beste Verdediger ’17-’18. Teammanager Marco Dorgelo nam de prijs in ontvangst, omdat Siegerist in Mallorca zat.

Kampioen van de zaterdag Zandvoort derde klasse viel ook in de prijzen. Kas de Vries als Beste Middenvelder, Nigel Berg als Beste Aanvaller. Ook het gehele elftal van de Haaien greep een prijs en wel die als Beste Team. Roy van Ham – van partner Bluetrace – overhandigde de prijs, een arrangement bij Spaarnwoude Footgolf. Het elftal van Ted Saunier bekroonde daarmee een ijzersterk seizoen. Jasper Ketting werd door zijn collega-trainers verkozen tot Beste Trainer. Uit handen van leermeester Ted Verdonkschot kreeg hij de schaal uitgereikt.

Het was al een tijdje bekend dat Lucas Verstraten de regionale topscorer is. De goaltjesdief van het zaterdagelftal van Koninklijke HFC kreeg eindelijk de prijs uitgereikt. Uit handen van Vincent Koning van Arbitrage Online ontving een delegatie van Koninklijke HFC (zat) de Fairplayprijs. De club mag een jaar lang de scheidsrechters-tool gebruiken.

Brian van den IJssel van Financieel Partners had de eer om het Grootste Talent bekend te maken. Koninklijke HFC-middenvelder Frankln Lewis ging er met de prijs vandoor. Oud Telstar-speler Piet van der Kuil werd door de huidige trainer van Telstar, Mike Snoei, in het zonnetje gezet. Veel voetballers uit de regio werden door Van der Kuil opgeleid en daarom kreeg hij de Oeuvreprijs.

Robin de Ridder won de mooiste individuele prijs. De middenvelder van Schoten werd verkozen tot Meest Waardevolle Speler seizoen ’17-’18. Uit handen van Danny de Boer, één van de grondleggers van het Voetbalgala, ontving hij de gouden schoen.

Foto’s: Ton van Steijn