KNVB komt bij clubs langs om nieuwe voetbalpiramide te bespreken

De KNVB komt deze zomer bij clubs uit de Tweede- en Derde Divisie en hoofdklassers langs om de plannen te bespreken die ze heeft over de plannen voor de nieuwe voetbalpiramide. Dat zegt directeur amateurvoetbal Dirk Jan van der Zee.

Regionaal voetbal

Eigenlijk gaat de KNVB weer terug naar het oude, meer regionaal voetbal, maar ze presenteert het als nieuwe streekwijn in oude zakken. De nieuwe piramide moet volgens de bond zorgen voor meer derby’s en minder reizen. Bij elkaar opgeteld 40 procent kilometerreductie.

Spanning

De bond wil samen met vertegenwoordigers van de Tweede Divisie kijken naar om meer spanning in die competitie te brengen. Zo ligt er een aantal scenario’s klaar, waaronder play-offs die leiden naar meer spanning voor meerdere teams over een heel seizoen.

Voordeel en nadeel

Dirk Jan van der Zee is zich bewust van het nadeel van het voordeel voor bv clubs uit de Derde Divisie. ,,Noodzakelijke veranderingen gaan altijd ten koste gaan van iets, maar ze betekenen wel een uitkomst voor het geheel. De kwestie is: denken we boven onszelf uit en durven we een historische keuze voor het voetbal te maken?’’