Anthony Correia blijft: “Ik ben aan het genieten bij IJmuiden.”

VV IJmuiden heeft bekend gemaakt dat hoofdtrainer Anthony Correia ook volgend jaar de eindverantwoordelijke is. Correia presteert uitstekend met zijn elftal en heeft het goed naar zijn zin bij de derdeklasser. Interesse van een zondag eersteklasser heeft hij aan de kant geschoven.

“Al voor de winterstop hebben de voorzitter en ik aangegeven dat de intentie er was om langer door te gaan,” zegt de 34-jarige Correia. “Er is interesse geweest van DEM, maar de stap naar de eerste klasse zou te vroeg zijn. Voor nu en de komende tijd met onder andere de trainerscursus houd ik de zondag vrij voor mijn kinderen,” aldus de ex-prof. Hij heeft tevens de wens om als assistent bij buurman Telstar aan de slag te gaan. “Ik heb bepaalde ambities, maar bij IJmuiden voelt het zo goed dat ik mezelf afvraag waarom ik nu al weg zou moeten gaan.”

IJmuiden - Voetbal in Haarlem
Anthony Correia tekent voor een extra jaar bij IJmuiden. (Foto: VV IJmuiden)

Zijn elftal presteert boven verwachting in de zaterdag derde klasse. Waar het een seizoen eerder vechten tegen degradatie was, doet zijn ploeg nu mee in de subtop. “Het is jammer dat er maar twee periodetitels te winnen zijn, want daardoor zijn de prijzen snel vergeven,” zegt hij. “We zijn niet een elftal die uit de breedte van de selectie een nieuwe topper kunnen halen, maar de paar talentjes die we hebben geven we wel meteen de kans.”

“Bij IJmuiden is er heel veel mogelijk, maar nog veel meer te behalen,” ziet Correia. “Dat hangt wel af of iedereen fit blijft en je moet het een beetje in verband zien met de grootte van de club. Maar ik denk dat we goed bezig zijn.” De hooftrainer is tevreden met hoe zijn ploeg bepaalde zaken oppakt. “Ze zijn leergierig en de trainingsopkomst is goed. Het besef over hoe die jonge gasten moeten voetballen is er en dat is een goed begin. Ik ben aan het genieten bij IJmuiden.”