O-23 Cup

Alliance ’22 pakt tegen HYS eerste zege O-23 Cup

Alliance ‘22 heeft haar eerste overwinning van dit seizoen in de Voetbal in Haarlem O-23 Cup behaald. Op eigen terrein werd HYS met 4-1 verslagen. De nero verdi sloegen kort voor rust hun slag met twee treffers.

Beide teams begonnen fel en gedreven aan de wedstrijd. Het tempo zat er meteen in. Na vijf minuten was de eerste grote kans voor Alliance ‘22, maar HYS-doelman Yusuf Yasar wist met een driedubbele redding zijn doel miraculeus schoon te houden. Het antwoord van HYS kwam via Yusuf Yilmaz, maar zijn kopbal vanuit een hoekschop ging net naast. Het was hierna lang wachten tot het eerste doelpunt viel.

Kansen voor Alliance van Daniël van Egmond, Marnix Beekelaar en Rico van den Burg vonden het net niet. HYS kreeg ook kansen maar Osman Yurdakan en Burak Karacayli schoten beiden over het doel. Vlak voor rust kwam Alliance op voorsprong. Een vrije trap van Van den Burg ging over de HYS-verdediging heen en werd door Tobias Kuhlman heel licht getoucheerd en waardoor Yasar mis tastte. Via de doelman belandde de bal in het doel. Hierna zorgde Folkert de Vreeze ook nog voor de 2-0 ruststand.

Na de thee kwam HYS binnen twee minuten terug tot 2-1. Eerst kwamen de bezoekers nog goed weg na een schot op de lat van Beekelaar, maar in de tegenstoot van HYS ging Alliance-doelman Tijn Burghout in de fout. Samet Yildiz wist hier wel raad mee en schoot de aansluitingstreffer binnen. Dat HYS de gelijkmaker niet maakte was te danken aan Mustafa Bekin. Een ogenschijnlijk makkelijke kans werd voorlangs geschoten. Alliance ’22 maakte hier gebruik van door een paar minuten later via Jelmer te West de 3-1 aan te tekenen. Een voorzet op maat van Kuhlman werd prachtig binnen gekopt. Vlak voor tijd bepaalde Tobias Kuhlman de eindstand op 4-1.

Voor Alliance was het de eerste overwinning van dit seizoen in de O-23 Cup. De ploeg van Lennart Loorbach heeft nu 4 punten uit 3 wedstrijden. HYS volgt op een punt met 3 punten uit 2 wedstrijden.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.

Archieffoto HYS O-23: Facebook HYS