Zondag 2e klasse B

2 To Go: Hamann wil met United/DAVO als hecht team tweede klasse in

Tijdens onze countdown blikken wij samen met de trainers, begeleiders en spelers van de elftallen die wij volgen vooruit op het nieuwe seizoen. Zijn er veel veranderingen binnen het elftal? Wat verwacht de trainer van zijn team? En hoe wordt er gedacht over de klasse? Voor United/DAVO begint zondag het nieuwe seizoen in de tweede klasse. Met trainer Sjoerd Hamann blikken we vooruit.

Sjoerd Hamann is terug op de plek waar hij twaalf jaar lang als speler actief is geweest. Na zijn eerste stappen als trainer gezet te hebben bij VEW, heeft hij dit seizoen de zondagselectie van United/DAVO onder zijn hoede. Via de nacompetitie zag hij zijn club in juni promoveren naar de tweede klasse.

Binnen zijn selectie hebben er tijdens de zomerperiode diverse veranderingen plaatsgevonden. Een aantal spelers zijn met de vorige trainer naar ZSGWOMS meegegaan en andere jongens vertrokken naar Legmeervogels, Uitgeest en het nieuwe zaterdagelftal van de club uit Schalkwijk. “Dat waren in principe belangrijke spelers, maar we hebben dat kunnen oplossen door de selectie aan te vullen met jonge talenten,” zegt Hamann. “Daarnaast hebben we zo’n zeven spelers die als harde kern al jaren bij United voetballen.”United/DAVO - Voetbal in Haarlem

Hamann maakt gebruikt van de naam van zijn club. “We hebben de selectie kunnen aanvullen met jonge talenten die United als springplank willen gebruiken om de stap hogerop te kunnen maken,” zegt hij. Levy van Nispen en Frencel Lewis zijn hier voorbeelden van. “Frencel is geblesseerd geweest, maar traint nu weer en is een hele goede voetballer,” vult Sjoerd aan.

Nu de voorbereiding erop zit kijkt de nog jonge hoofdtrainer met een goed gevoel daar op terug. “We hebben slechts één wedstrijd verloren, maar dat was na de finale van de HD-Cup. Misschien hadden we die verliespartij ook wel even nodig,” denkt Hamann. In het duel met Stormvogels ging United/DAVO met 6-1 onderuit. Verder werd er gewonnen van Velsen en gelijkgespeeld tegen EDO zondag.

“De groep kent heel veel kwaliteit,” ziet de Haarlemmer. “Het is een jonge selectie, dus het zal met vallen en opstaan gaan dit jaar.” Hamann ziet het als taak om een team te vormen wat voor elkaar door het vuur gaat. “Met vlagen laten we zien dat we goed kunnen voetballen. Met de power die in de groep zit gaan die periodes steeds langer duren,” voorspelt hij.

United/DAVO is terechtgekomen in de sterke tweede klasse B. “Als wij iedere wedstrijd kunnen brengen wat ik wil dan komt het goed dit seizoen. Wij gaan dan in de middenmoot meedraaien,” zegt Sjoerd. Hij denkt dat ZSGOWMS, VVIJ en Quick 1890 gaan uitmaken wie rechtstreeks promoveert naar de eerste klasse. “Maar laten wij vooral naar onszelf kijken,” is Hamann duidelijk. Het seizoen begint voor de Haarlemse tweedeklasser met een thuisduel tegen Hoofddorp.

Het gehele programma van de zondag tweede klasse B vind je op onze klassenpagina.