Voetbal in Haarlem

Zwaarbevochten

jun 5, 2024

,,Gas erop’’, beloofde EDO-trainer Sjoerd Hamann. Hij vertrouwde er op dat zijn ploeg ook in de nacompetitie kan brengen wat de hele tweede seizoenshelft al lukt: veel winnen en veel goals.

Winnen lukte wél tegen AMVJ, maar de rood-zwarten bleven steken op slechts één doelpuntje. Daar maalde uiteindelijk niemand om, want EDO staat na de 1-0 gewoon in de volgende ronde.

De Haarlemmers waren de hele wedstrijd energieker dan de gasten uit Amstelveen. AMVJ was geduldig, speelde de bal rond en wachtte op een foutje van EDO om toe te slaan. Maar de thuisploeg hapte niet en wist AMVJ, zeker voor rust, ver van het eigen doel te houden.

Zelf creëerde EDO wel wat kansjes. Al na drie minuten worstelde Ko Kensen zich door de vijandelijke linies heen, maar zijn inzet eindigde in het zijnet. Op het kwartier eindigde een uiterste krachtsinspanning van Wesley Berrenstein op de lat, waarna de rebound van Kensen tegen de paal ketste. Een schot van Fabian Laforga en een poging van Siebe Hoenderdos werden onschadelijk gemaakt door de AMVJ-doelman. Al met al was het te weinig om een voorsprong te verdienen.

Die kwam er wel na een dik kwartier in de tweede helft. Een knappe voorzet van Calvin Kromodjojo werd niet goed verdedigd door de defensie van de gasten. Waardoor het een koud kunstje was voor Ko Kensen om de 1-0 binnen te glijden. De blijdschap had van korte duur kunnen zijn. Gelukkig voor EDO was Branco Uitendaal bij de les en behoedde hij zijn ploeg praktisch vanaf de aftrap voor de gelijkmaker.

EDO speelde de wedstrijd vervolgens bekwaam uit. AMVJ probeerde het wel, maar leek er niet echt meer in te geloven. Alleen in de 83e minuut konden ze nog gevaar stichten: Een vrije trap krulde rakelings voorlangs. Omdat de mannen van Sjoerd Hamann te weinig gebruik wisten te maken van de ruimte die ze in de slotfase geboden werd eindigde het duel in 1-0.

,,Zwaarbevochten’’, vond Hamann. Maar het was genoeg voor een volgende ronde. Zaterdag wacht Stormvogels.

Tekst en foto: Marcel Akerboom