Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Zieke Otto de Haan wordt door United/DAVO geholpen

DoorRedactie

feb 11, 2017
Otto de Haan - Voetbal in Haarlem

Triest nieuws uit het clubhuis van United/DAVO. Otto de Haan is ernstig ziek en niet meer te behandelen. Om de verzorger van het eerste zaterdag- en zondagelftal een zo prettig mogelijke derde helft van zijn leven te bieden springt zijn club in de bres. Zaterdag 18 februari staat in het teken van Otto.

Otto de Haan, wie kent hem niet? De 62-jarige verzorger is in de Haarlemse voetbalwereld een begrip. Inmiddels is hij al jaren in dienst bij zondag tweedeklasser United/DAVO, maar daarnaast doet hij sinds dit seizoen – na het opheffen van VV De Brug – ook de zaterdagselectie. Eerder was hij actief bij HFC Haarlem, Ripperda en Geel-Wit.

Deze week heeft Otto de Haan te horen gekregen dat hij ernstig ziek is en dat behandelingen niet meer helpen. In zijn galblaas, lever en lymfe is kanker ontdekt. United/DAVO springt nu in de bres voor hem. De Haan zit door eerdere vervelende gebeurtenissen in financieel zwaar weer en zijn club gaat er nu alles aan doen om de verzorger een zo prettig mogelijke derde helft van zijn leven te bezorgen.

Otto de Haan - Voetbal in Haarlem
Zaterdag 18 februari staat in het teken van Otto de Haan.

“Wij hebben gister met een groepje bij elkaar gezeten. Barry Tjeertes, Chiel Schneider, Frieda Honing en ik hebben Otto gesproken. We gaan hem zo snel mogelijk een week op vakantie sturen. Samen met zijn vrouw, dochter en kleinkind gaat hij een week naar Spanje,” zegt Irma Kroon namens United/DAVO. “Dat is zijn droom.”

Om deze vakantie te bekostigen heeft Kroon een crowdfund-actie opgezet. “We willen zo veel mogelijk voor Otto binnenhalen. Hoe meer mensen helpen, des te meer we kunnen bieden.” United/DAVO won afgelopen seizoen de HD-Cup en de prijs die gewonnen is heeft hij ook gekregen. “Hij kan dus met 15 personen een nacht naar een hotel. Die derde helft van Otto willen we zo leuk mogelijk maken,” zegt ze.

Zaterdag 18 februari staat in het teken van De Haan. Het eerste zaterdagelftal, dames 1 en de veteranen spelen dan thuis en een zanger komt een feestje bouwen. “We doen de prijzen in de kantine wat omhoog, zodat het weer wat extra oplevert voor Otto,” aldus Kroon. “Alles staat in het teken van hem.” Iedereen die Otto een warm hart toedraagt is uitgenodigd. De zaterdagselectie speelt om 14.00 uur thuis tegen koploper Velsenoord.

Wil jij United/DAVO helpen in de steun voor Otto de Haan? Dat kan. U kunt uw bijdrage overmaken naar rekeningnummer NL25ABNA0848097203 ten name van I. Kroon en onder vermelding van ‘3e Helft Otto de Haan’. Namens United/DAVO alvast bedankt voor uw bijdrage en hopelijk tot 18 februari.

Door Redactie