Tweede Divisie

Zege op TEC bezorgt Koninklijke HFC aansluiting met middenmoot

In de Tweede Divisie heeft Koninklijke HFC goede zaken gedaan. Het duel tegen concurrent TEC werd met het nodige kunst- en vliegwerk met 1-0 gewonnen. Door de zege stijgt HFC een plek en houdt het zicht op de clubs in de middenmoot.

Het duel aan de Spanjaardslaan begon voorzichtig. Beide clubs toonden weinig initiatief en wilden vooral geen risico’s nemen. In de zevende minuut werd Koninklijke HFC in het zadel geholpen door de bezoekers uit Tiel. Kevin Sterling lette goed op en onderschepte een te korte terugspeelbal. De snelle buitenspeler liep simpel om de doelman heen en kon binnentikken. Een welkome voorsprong, want HFC hoefde nu nog minder risico’s te nemen.

HFC - TEC - Voetbal in Haarlem
Kevin de Visser in duel met Vink van TEC. (Foto: Proshots – Jasper Ruhe)

TEC probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar echt lukken deed dat niet. HFC kon ook maar weinig gevaar stichten tot Tim van Soest na een half uur spelen plots kon reageren op een doorgekopte bal van aanvoerder Opoku. De spits kwam echter net te kort. De thuisploeg kreeg daarna een tegenslag te verwerken. De uitblinker van de laatste weken, Kevin Sterling, moest geblesseerd het veld verlaten. In het restant van de eerste helft werd alleen invaller Nigel Castien namens HFC nog twee keer gevaarlijk, echter mistte hij het nodige geluk.

Direct na rust leek de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen. Oscar Wilffert kopte een hoekschop goed binnen, maar zijn bal raakte niet over de doellijn. TEC leek wakker geschud en greep hierna het initiatief. De ploeg kreeg aardige kansen, maar had het vizier niet op scherp staan. Hadden de aanvallers dat wel, dan stond Tom Boks op de juiste plek. Boks was voor de zoveelste keer een uitblinker bij de Haarlemmers. In de slotfase kon HFC meerdere keren het duel beslissen, maar Kevin de Visser, Nigel Castien en Danny Hols vergaten de trekken over te halen. Boks hield zijn doel schoon, waardoor HFC de tweede overwinning van het seizoen behaalde.

Door de zege springt HFC over TEC heen en houdt het zicht op de grote middenmoot. De ploeg van Ted Verdonkschot staat nu op de vijftiende plek , maar het verschil met nummer negen Spakenburg bedraagt slechts drie punten.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze klassenpagina.