Voetbal in Haarlem

Zandvoort doet wat het moet doen en bekert verder

sep 15, 2024
Kleine_Sluis_Zandvoort_Voetbal_in_Haarlem

Voor de equipe van Raymond Holzken stond gister een behoorlijke rit op het programma. Tegen Kleine Sluis, in het pittoreske Anna Paulowna, werd om 17.05u de wedstrijd in beweging gebracht door scheidsrechter Loew. Dat er niet vijf minuten eerder begonnen kon worden, zoals op het schema vermeld stond, had te maken met de locatie van de wedstrijd. Er werd namelijk niet op het gebruikelijke hoofdveld gespeeld maar op het bijveld aan de andere kant van het parkeerterrein. Voor de omstandigheden had dit geen invloed daar alle grasvelden in een top conditie leken te zijn.

De Zandvoortse formatie schoot uit de startblokken en greep de wedstrijd direct beet. Twintig minuten hadden de gebroeders Fertout nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eerst was het Othmane Fertout die, op een voorzet van Rico van de Burg, vrij kon inkoppen voor de 0-1. Tien minuten later wist zijn oudere broek Salim Fertout de steekbal van Othmane in de verre hoek te prikken.

Dat Zandvoort niet verder kon uitlopen in de eerste helft was voornamelijk te danken aan de passieve houding van de gastheren. Loerend op de counter lieten zij zich terugzakken tot op eigen strafschopgebied. De counters werden keer op keer afgestopt door de ervaring in de achterhoede van de Zandvoorters. Waar Koen Michielsen de gaten dicht kon lopen was het Milan Berck-Beelenkamp die zijn kompanen op de juiste plek of tegenstander wees. Als het dan toch tot een schot op goal kwam, was daar altijd nog doelman Levy van Hamersveld die zijn goal schoon wist te houden. Van Hamersveld kan zich opmaken voor zijn eerste seizoen in de hoofdmacht van de kustbewoners, omdat zijn concurrent afgelopen dinsdag een gebroken knie opliep in het duel met RCH om de Midwest Cup.

Na rust was het vooral te merken dat er een 17.00u wedstrijd gespeeld werd. Het tempo verliet het complex en het verlangen naar een avondmaaltijd nam zijn plaats in. Zandvoort geloofde het wel en Kleine Sluis was niet meer bij machte om een vuist te maken. Het enige wapenfeit in het tweede bedrijf kwam van de voet van de 15-jarige Dani Bakker. Op een afgeslagen voorzet van Menno Ipenburg liep hij de 0-3 binnen.

Zandvoort had na de nederlaag tegen Alliance’22 sowieso geen vertrouwen meer in een volgende ronde. Des te groter was de verrassing dat de Haarlemmers bij SCW met 1-3 hadden verloren. Hierdoor heeft SV Zandvoort zich met 1 goal verschil weten te plaatsen voor de tweede ronde van de district beker.