VVSB haalt Wilfred van Leeuwen als vervanger van Plug. Van Duijvenbode blijft assistent

Extra geld voor spelersbudget was er niet bij VVSB, maar een paar dagen na de exit van Richard Plug trekt de club de buidel en stelt Wilfred van Leeuwen aan als nieuwe trainer.  De 48-jarige Van Leeuwen was tussen  2013 en 2017 al hoofdtrainer van VVSB. Zeer succesvol ook, want onder hem promoveerde de club naar de Tweede Divisie.

Assistent-trainer Bert van Duijvenbode leidde dinsdag de training. Hij is alleen in het bezit van TC3 en TC2 dus kon niet langdurig als ad-interim op de bank plaatsnemen. De Velserbroeker twijfelde ook of hij dat moest doen.

Dit lot blijft Van Duijvenbode nu bespaard met de come-back van Van Leeuwen.

,,Richard heeft mij en de keeperstrainer gepushed door te gaan . Natuurlijk heb ik het moeilijk met zijn vertrek. Ik ken hem al veertig jaar en we hebben veel met elkaar meegemaakt in de voetballerij. Hij heeft mij erbij gevraagd en er voor gezorgd dat ik het trainen weer leuk ben gaan vinden”, aldus Bert van Duijvenbode.

De technische commissie gaf aan een trainer aan te stelen die ‘de clubcultuur kent, een team kan bouwen en duidelijkheid kan geven over de gevraagde speelstijl’.

Of dat weer het systeem is dat Richard Plug hanteerde werd niet genoemd. De vraag of de selectie kwalitatief wel sterk genoeg is, werd ook niet beantwoord.

Van Leeuwen hoeft zaterdag nog niet in actie te komen met VVSB. Tegenstander SteDoCo zegt met vele coronagevallen te kampen en het duel is afgelast.