Voetbal in Haarlem en 2Generations komen met het ViH Voetbalgala

Haarlem is geen sportstad meer? Onzin! Voetbal in Haarlem bewijst dat wederom. Samen met 2Generations en Villa Westend organiseert het online voetbalplatform een nieuw initiatief dat in het teken staat van het regionale amateurvoetbal. Gezamenlijk komen ze met het eerste Haarlemse Voetbalgala. Een avondvullende show waarin awards uitgereikt gaan worden in verschillende categorieën.

“We hebben zo vaak gehoord dat een écht voetbalgala nog ontbrak in onze regio,” zegt Martijn Prinsen, initiatiefnemer van Voetbal in Haarlem. “Tussen mij en mijn partners Danny en Riccardo was het al eens ter sprake gekomen, maar na een voorzet van Danny de Boer hebben we de bal nu ingekopt. Uiteindelijk hebben we Bas Dortmundt en Anthony Correia er ook bij kunnen betrekken.” Vrijdagavond 6 juli 2018 presenteert Voetbal in Haarlem samen met 2Generations bij Villa Westend de awardshow.

Gala-Voetbal-in-Haarlem
Het eerste ViH Voetbalgala: 6 juli 2018

Danny de Boer is elftalleider van de zaterdagselectie van HFC EDO en heeft ervaring met het organiseren van een dergelijke avond. “Lang geleden ben ik hiermee begonnen bij de amateurs van HFC Haarlem en de laatste jaren hebben we een gala-avond georganiseerd bij EDO. Dat zijn avonden waar nog steeds over gesproken wordt,” vertelt hij trots. “Ik sprak de mannen van ViH en opperde dit idee. Na een kort overleg was al snel duidelijk dat we dit moeten gaan doen.”

Ook 2Generations-organisator Bas Dortmundt was direct enthousiast. “Op 2Generations komen doorgaans veel voetballers vanuit allerlei clubs. Deze awarduitreiking vinden wij een mooi initiatief dat inspeelt op hetgeen deze voetbalverenigingen-rijke regio nodig heeft!” reageert hij. “Vele voetbal-feestgangers kennen de setting van het feest 2Generations bij Villa Westend. 2Generations en Villa Westend werken samen om dit nieuwe initiatief faciltair te ondersteunen. Zo denken wij al aan het maken van een sfeervolle voetbal arena. Wij kijken er naar uit om samen met Voetbal in Haarlem een fantastische voetbalshow van te maken!”

“We gaan tien awards uitreiken. Van topscorer tot beste keeper en van beste elftal tot grootste talent,” gaat Riccardo van der Post van Voetbal in Haarlem verder. “Er gaat echt enorm veel tijd en werk inzitten, vandaar dat we met Danny, Bas en Anthony in gesprek zijn gegaan.” Zijn collega Danny Prinsen vult aan: “Anthony Correia heeft een soortgelijke avond vorig jaar in de regio Beverwijk neergezet en daarnaast kent hij driekwart van de voetbalwereld. Een echte aanwinst dus.”

De awardshow is voorzien van muziek, prominenten uit de voetbalwereld en andere gasten die de prijzen gaan uitreiken. Alle voetballers uit het dekkingsgebied van Voetbal in Haarlem (van IJmuiden tot Hillegom en Zandvoort tot Rijsenhout) dingen dit seizoen mee naar de prijzen die op 6 juli 2018 worden uitgereikt. Houd voetbalinhaarlem.nl in de gaten, want binnenkort volgt verdere informatie.