Velsen laat november achter zich en pakt draad weer op

Velsen wist na een paar lastige weken gister weer drie punten aan het totaal toe te voegen. Op het kunstgras van Alkmaarsche Boys werd een ruime 4-1 overwinning geboekt. Door het gelijkspel van concurrent LSVV loopt de ploeg van trainer Ton Pronk weer uit en is het gat met de nummer twee gegroeid tot vier punten.

De maand november verliep voor Velsen een stuk lastiger dan de eerdere maanden. Nederlagen tegen Zaanlandia en Kennemers en een gelijkspel bij SVW 27 lieten zien dat Velsen toch niet onverslaanbaar was. Doordat concurrent LSVV ook een wedstrijd verloor en de voorsprong van Velsen dusdanig groot was, bleven de Velsenaren aan kop in de zondag tweede klasse A.

Velsen - Voetbal in Haarlem
Tim Groenewoud speelde wederom een belangrijke rol voor Velsen. (Foto: rkvv-velsen.nl)

Op het kunstgras bij Alkmaarsche Boys kon trainer Pronk beschikken over een bijna geheel fitte groep. De tegenstander vonden we terug op plek elf op de ranglijst en dus was dit een prima mogelijkheid om weer een overwinning te behalen. Echter nam Alkmaarsche Boys in het begin van de wedstrijd het initiatief. Mede door de harde wind die over het veld stond, werd Velsen met de rug tegen het eigen strafschopgebied aangezet. De Alkmaarders lieten best aardig voetbal zien, maar vooral de eindpass ontbrak aan precisie.

Velsen was gevaarlijk in de counter en kwam na een klein kwartier op 0-1. Donny Koning schoot binnen na een kopbal van Patrick Castricum. Koning kreeg daarna nog een grote kans na een mooie actie van Tim Groenewoud, maar de keeper van Alkmaarsche Boys stond op de juiste plaats. Robert Schutz bepaalde de ruststand op 1-1. Hij zag Velsen-doelman Van der Lugt iets te ver voor zijn doel staan en lobte de pal prachtig over de doelman heen.

De tweede helft had de wedstrijd een totaal ander gezicht. Velsen had de wind nu in de rug en zette de tegenstander vast. Alkmaarsche Boys kwam er niet meer aan de te pas. Tim Groenewoud schoot na tien minuten spelen de bal hard in de kruising. Een mooie actie van Eric Metgod ging hieraan vooraf. Weer vijf minuten later was het Patrick Castricum die simpel om zijn tegenstander heen draaide en knap de 1-3 binnenschoot.

In de zesenzestigste minuut kon Eric Metgod zijn doelpuntje meepikken. Donny Koning gaf de bal voor en vond Metgod op de achterlijn. Met zijn hoofd kon hij eenvoudig de vierde tegen de touwen koppen. Met de 1-4 was de wedstrijd gespeeld. Alkmaarsche Boys geloofde er niet meer in en zo kabbelde de wedstrijd naar het eindsignaal.

Door de eigen winst en het gelijkspel van concurrent LSVV loopt Velsen weer uit en is het gat met de nummer twee weer vier punten. De volgende speelronde staat de thuiswedstrijd tegen Kolping Boys op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de tweede klasse A vind je hier.