Velsen: klaar voor de start

Nog een week te gaan en de oefencampagne van Velsen zit er zo goed als op. Volgende week wacht de seizoenouverture in Rotterdam tegen het roemruchte V.O.C. Zondag speelden de geel-blauwen de finale tegen Stormvogels in het eigen Hannie Spronk-toernooi.

Donderdagavond rekende Velsen af met derdeklasser V.S.V. (5-0) dat zich met een jonge, frisse ploeg overigens lange tijd kranig weerde tegen de drie klasse hoger acterende tegenstander. Die pas na een uur spelen na een tsunami aan wissels het verschil kon maken.

Derdeklasser Stormvogels schakelde het een klasse hoger spelende E.D.O. met strafschoppen uit na een 1-1 remise en mocht in de finale dus aantreden tegen de gastheer. Het duel vond plaats op het hoofdveld en de belangstelling was hartverwarmend te noemen. Een hoog ons-kent-ons- gehalte op een zwoele middag na hevige regenval in de ochtenduren. De stemming zat er goed in en het had alle kenmerken van een (voetbal) reünie waar heel voetbal minnend Velsen nadrukkelijk naar had verlangd en gesmacht.

Velsen maakte zijn status waar en won weliswaar de finale met 2-0 maar Stormvogels verstopte zich niet. Creëerde weliswaar weinig kansen, maar bleef voetballend en fysiek, zeker na rust, en met name verdedigend keurig op de been tegen de fitte gastheer. Al binnen tien minuten kwam Velsen op voorsprong door een kopbal van Marc Kloosterboer. Tien minuten voor tijd stond invaller Lennart Stuur op de juiste plek om een voorzet van rechts met wederom een slimme, geplaatste kopbal in de verre hoek te deponeren.

Angelo Beck ,sinds jaar en dag de aanjager op het middenveld, vindt dat Velsen er goed voor staat. Angelo: ’’We hadden het zeker lastig met Stormvogels. Eindelijk speelden we weer eens op gras maar de hoogte van het gras voorkwam helaas een nog hogere balcirculatie. Dat neemt niet weg dat ze een prima ploeg hebben. Mijn complimenten hoor! Wij hebben dit seizoen een bredere selectie en met onze nieuwe spitsen kunnen we zowel 5-3-2 als 4-3-3 spelen. Dan zijn we niet alleen maar afhankelijk van de lange bal en kunnen we variëren. De toekomst zal moeten uitwijzen wat voor ons de beste tactiek is want we hebben een prima groep vind ik,’’ roemde de bedrijvige middenvelder.

Voorzitter Marc Bosman keek het schouwspel vanaf de kant geamuseerd en geïnteresseerd toe en keek natuurlijk ook met een half oog naar het vol gestroomde terras, vlak voor het clubhuis. ’’ Heerlijk toch?, glunderde Bosman die net als zoveel anderen verheugd is dat het seizoen weer op punt van beginnen staat.

’’Het enthousiasme is hartverwarmend. Hier hebben we met zijn allen natuurlijk naar gehunkerd. Als bestuur hebben we besloten trouwens dit seizoen geen entree te heffen bij onze thuiswedstrijden. Een geste naar alle voetballiefhebbers toe die het afgelopen seizoen niet naar de velden konden komen,’’ meldde de trotse preses die na afloop het terras zag volstromen met een aangename mix van voetbalminnend jong en oud. Die bezorgden het clubhuispersoneel een super drukke middag want bier & wijn was bijna niet aan te slepen. Het seizoen kan beginnen!

Hans Akkerman

Foto: Frans van der Horst