Voetbal in Haarlem

United/DAVO (zat) door naar halve finale HD-Cup

dec 16, 2016
United/DAVO - Voetbal in Haarlem

Het zaterdagteam van United/DAVO heeft zich ten koste van Hoofddorp geplaatst voor de halve finale van de Haarlem Dagblad Cup. De zondag tweedeklasser trok na strafschoppen aan het kortste eind. De wedstrijd was het vervolg van het gestaakte duel door onweer op 19 november.

Op die zaterdag in november werd het duel na een kwartier gestaakt bij een 1-0 stand. Furlan Bouma schoot toen tegen de verhoudingen in zijn United/DAVO op voorsprong. Gisteravond moesten de laatste 75 minuten uitgevoetbald worden. Wederom was Bouma van waarde. Een paar minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde hij de 2-2. Hoofddorp had de 1-0 achterstand namelijk omgebogen in een 2-1 voorsprong en kon meerdere keren het duel beslissen.

Door de late gelijkmaker van Bouma moesten strafschoppen bepalen wie zich als derde club kwalificeerde voor de halve finale. United/DAVO-doelman Ronald van der Giezen greep de hoofdrol. De Haarlemmer stopte twee strafschoppen, waardoor Hoofddorp werd uitgeschakeld. “Het ging gelukkig lekker,” reageerde Van der Giezen. In de halve finale wacht Hillegom dat in de kwartfinale de zondagselectie van United/DAVO uitschakelde.

Alle uitslagen en het programma van de Haarlems Dagblad Cup vind je op onze toernooipagina.