Voetbal in Haarlem

United/DAVO stuurt bekenden bij ZSGOWMS puntloos naar huis

sep 19, 2016
United DAVO - Voetbal in Haarlem

In de tweede klasse B heeft United/DAVO voor de tweede keer op rij een zege geboekt. Na de overwinning bij Hooglanderveen vorige week, werd het pikante thuisduel tegen ZSGOWMS met 2-1 door de Haarlemmers gewonnen. Een overwinning die veel mensen plezier doet.

Met ZSGOWMS kwam niet alleen een club op bezoek met titelaspiraties, maar ook veel gezichten die vorig seizoen nog in het blauw van United/DAVO speelden. Ook trainer Murat Böke was toen nog in dienst bij de Haarlemmers. Een week lang werd er al uitgekeken naar dit duel. Misschien door de buitenwacht nog wel meer dan door de selecties zelf.

Barry Tjeertes (nr 8) trof bij United/DAVO veel bekenden. (Foto: FB United/DAVO)

Sjoerd Hamann moest het tegen de Amsterdammers doen zonder sterkhouders Jay Kroon en Daniel Abera. Ondanks het gemis van belangrijke spelers liet de thuisploeg zich van zijn goede kant zien. Veel inzet, prima voetbal en vooral een grote teamgeest zorgden voor een 1-0 voorsprong met rust. Bruce Ket bracht zijn ploeg met een mooi schot aan de leiding.

De tweede helft toonde United/DAVO dezelfde inzet. Nieuweling Levy van Nispen zorgde voor een hoop gejuich door de 2-0 te maken. Daarna werd ZSGOWMS sterker en ging het op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel, maar pas vlak voor tijd: 2-1. Voor de toeschouwers volgden nog een paar spannende minuten, maar United/DAVO doelman Hofman kreeg geen tweede goal meer tegen.

Sjoerd Hamann was na afloop een tevreden coach. “Heerlijk,” was zijn eerste reactie. “Dit geeft wat lucht.” Volgens de jonge trainer was het een terechte overwinning. Zijn ploeg bezet na drie speelronden de zevende plek. Komend weekend volgt het uitduel bij Kampong, de huidige nummer elf.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B vind je op onze klassenpagina.