Twee oud-EDO-spelers kieperen HBC uit beker

Het was vorige week sportief een prachtig weekend voor H.B.C. De aanval op de koppositie werd keurig gepareerd. Door volle winst op AGB (3-1) werden de Amsterdammers niet alleen weer op zes punten achterstand gezet maar ook de concurrentie, Hoofddorp, Kolping Boys en IVV, morsten punten.

Opvallend detail: een week later troffen de concurrenten elkaar weer. Nu vormde Amsterdam-West het decor. Zou Jasper Ketting zijn wisselspelers speelminuten zou gunnen? Of gokt en hoopt Ketting op twee hoofdprijzen in mei?

Weer een clash dus tussen de individueel zeer balvaardige pleintjesvoetballers van A.G.B. tegen de hechte groepsdynamiek van H.B.C. Jasper Ketting: ’’We hebben een ruime selectie, er zijn wat lichte pijntjes, dus ik heb ten opzichte van vorige week vier wijzigingen doorgevoerd. Onze selectie is breed hoor, dus ik heb er alle vertrouwen in,’’ sprak hij nog hoopvol vooraf.

Heerlijk duel op hoog niveau

Vanaf de eerste balomwenteling ontstond een fascinerend, heerlijk treffen tussen de kemphanen. A.G.B. combineerde er lustig op los maar vond voor de pauze een paar keer Bram Verhage op hun weg.

H.B.C. ‘’vergat’’ Bryan Wilderom veelvuldig aan te spelen en viel vooral over de linkerkant aan. Toen de snelle en behendige rechterspits voor de eerste keer werd weggestoken, was het ook meteen raak. Zijn strakke, heerlijke voorzet na een minuut of 20 over de grond raakte de nog wel de vingertop van de eveneens uitblinkende sluitpost van A.G.B. maar Jesse van Loon schoot van dichtbij gedecideerd raak; 0-1.

A.G.B. raakte niet onder de indruk van die tegenslag en tikte H.B.C. bij vlagen weg, maar Verhage gaf geen krimp. ’’De eerste helft speelden we nog wel redelijk en hadden we wellicht op 0-2 moeten komen,’’ analyseerde Jasper Ketting na afloop.

A.G.B. domineert bekerclash na rust

Na de pauze gooide A.G.B. er nog een schepje bovenop en drukte H.B.C. ver naar achteren en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker. Die leek er te komen toen Edip Biberoglu opzichtig onderuit werd gehaald door Shady Shehata die ook nog eens een lastige middag had tegen de balvaardige linkerspits Jordan de Jong. Biberoglu zette zichzelf achter de bal maar Bram Verhage weigerde te capituleren en dook de bal uit de hoek met een fraaie reflex.

Maar een Amsterdamse goal kon eigenlijk niet uitblijven en het kwam dan niet als een verrassing dat de voormalig E.D.O. ,er een paar minuten later met een fraaie diagonale knal Verhage kansloos liet. A.G.B. rook de volle winst en zag rond de 80 minuut alweer een oud-E.D.O, er scoren. Nu was het de 40-jarige Hursut Meric, niet meer snel maar nog steeds gezegend met een heerlijke linkervoet, die met een lastig gekruld schot Verhage wederom kansloos liet; 2-1.

Meric ging nogal provocatief zijn goal vieren en dat kwam de sfeer in het veld bepaald niet ten goede. H.B.C. ging vol voor de gelijkmaker, zag Jesse Assendelft bijna nog gelijkmaken maar de A.G.B.-keeper redde met een schitterende reflex

Jasper Ketting: ’’Na rust afgebluft’’
Na het laatste fluitsignaal liepen opeens de emoties hoog op maar op wat geduw van een paar spelers en het gegil van de paar honderd enthousiaste thuissupporters keerde de serene rust weer snel terug. De Amsterdammers vierden buiten een spontaan volksfeest met hun supporters en een paar H.B.C.- spelers ‘’spoelden’’ de 2-1 bekernederlaag weg met een sigaretje.

’’Na rust lieten we ons afbluffen. Ik had er meer van verwacht. Zij mochten het laatste kwartier meer van de scheidsrechter maar daar ga ik mij niet achter verschuilen. We gingen niet goed om met hun fysieke kracht. Ik hoor trouwens net dat I.V.V. gelijk heeft gespeeld, dus we zijn twee punten uitgelopen. Toch niet onbelangrijk hė?,’’ sprak de rustig formulerende Ketting met een veelzeggende glimlach rond zijn kaken. Inderdaad, het vizier is volledig gericht op promotie naar de 4e divisie!

Hans Akkerman