Tamerus heeft interessante keuzes te maken

DoorRedactie

jul 30, 2018
Koninklijke-HFC-Jong-Ajax-Voetbal-in-Haarlem (6)

Koninklijke HFC verloor zaterdag het tweede duel van de oefencampagne richting het nieuwe seizoen. Dat de kampioen van de Jupiler League, Jong Ajax, met 2-3 aan het langste eind trok was niet zo verrassend. De Amsterdammers waren de bovenliggende partij en straften de persoonlijke fouten van de Haarlemmers af. Gertjan Tamerus liet bijna alle fitte spelers minuten maken en zal weer wijzer geworden zijn.

Jong Ajax was met name in het eerste bedrijf heer en meester. Onder leiding van Victor Jensen, Dennis Johnsen en Daley Sinkgraven liet de ploeg van Michael Reiziger de bal snel rondgaan. Koninklijke HFC kwam er weinig aan te pas en wanneer de ploeg middels de snelheid van Daniël van Son of Robin Eindhoven leek uit te breken, werd dit vaak in een vroeg stadium al teniet gedaan. De twee tgv’s moesten het voorin samen doen, want de nieuwe hoofdtrainer startte de wedstrijd in een andere formatie dan gewend. De 5-3-2 moet een plan B worden, waardoor er meer opties zijn om een tegenstander te bespelen.

Op het kwartier kwamen de bezoekers aan de leiding. Een schitterende aanval met technische hoogstandjes werd door Victor Jensen van dichtbij afgerond. Daarna waren er kansen op een verdubbeling van de score, maar HFC-doelman Tom Boks bleef redelijk eenvoudig overeind. Kort voor de rust zorgde Robin Eindhoven zelfs voor de gelijkmaker. Ondanks dat hij veel gecoacht moest worden door Tamerus, bleef hij rustig toen HFC een messcherpe counter op de mat legde. Hij was het eindstation en drukte bekwaam af.

In de tweede helft verscheen er een ander HFC op veld. Met name de verschijning van Sem Kroon was indrukwekkend. De boomlange centrale verdediger liet een prima indruk achter. Indien Tamerus overtuigd is van de kwaliteiten van Kroon, moet er nog een positie voor hem bedacht worden. Vorig seizoen was het centrale duo, Oscar Wilffert en Wessel Boer, vaak uitblinkend. Ook Kevin Duin deed het als rechter vleugelverdediger prima.

De dekselse Victor Jensen zette de beloften van Ajax halverwege de tweede helft weer op voorsprong door geklungel achterin bij HFC af te straffen. Met name de ingevallen doelman Terence Meuwese liet geen zekere indruk achter. Nadat Khalid Tadmine de elftallen weer op gelijke hoogte had gebracht, bepaalde Sebastian Pasquali de eindstand op 2-3. Met een laag schot van ver liet hij Meuwese kansloos.