Voetbal in Haarlem

SVIJ te sterk voor Spaarnwoude

mrt 24, 2024

Het was voor Spaarnwoude trainer Rocco de Vos enorm puzzelen om weer een waardig elftal neer te zetten. Nu is regelen van spelers voor hem inmiddels een dagelijkse taak ook met het oog op zijn nieuwe club. Echter het blijft een trainer die ook altijd wil winnen en zeker de nog resterende wedstrijden bij Spaarnwoude ook winnend wil afsluiten.

Gelukkig kon zijn collega Nico van den Berghe, ondanks een aantal geblesseerden, bij SVIJ putten uit een groter arsenaal aan spelers, zodat SVIJ een representatief team op de been kon brengen.

In de wedstrijd werd dit ook direct duidelijk. SVIJ had vanaf de start het initiatief en al na zes minuten kon Raymond Mutebi na een schitterende pass van de latere man of the match Hassan Al kiali de 1-0 scoren.

SVIJ hield druk en er moest het zichzelf kwalijk nemen, dat het ondanks grote kansen voor Kevin van Leeuwen en Mutebi , voor de rust de score niet wist uit te breiden. Spaarnwoude liet het voetbal veel over aan hun aanvoerder Mark Visser (zoon van voormalig IJmuiden coryfee Simon), maar Mark stond veel op een eiland met een overmacht aan SVIJ verdedigers om zich heen.

SVIJ voetbalde heel zakelijk, nam geen risicoā€™s en hield behoorlijk druk op de defensie van de paarswitten. In de 54ste minuut kwam er dan eindelijk loon naar werken. Een vrije trap van aanvoerder Raoul van de Berghe werd door Mevlut GĆ¼ntĆ¼rk schitterend in de kruising achter de Spaarnwoude doelman geknald 2-0.

Binnen de lijnen bij SVIJ verscheen in de 55ste minuut de 17 jarige Dannick Stoker, een exponent uit de prima jeugdopleiding. Stoker begon direct leiding te geven aan de verdediging van SVIJ, waardoor Spaarnwoude eigenlijk helemaal niet meer gevaarlijk werd.

Tekenend voor de wedstrijd was ook wel dat SVIJ keeper Remy Heruer niet Ć©Ć©n keer naar de grond hoefde te gaan. SVIJ kon met het oog op de komende drukke week de wedstrijd onder leiding van de prima fluitende arbiter Marees rustig uitspelen.

Komende dinsdag wacht Zwanenburg, een duel wat nog uitgespeeld moet worden en op donderdag naar IJmuiden voor een wedstrijd om een plek in de kwartfinale van de MidWest Cup. IJmuiden zal alles uit de kast willen halen om de kater van de 8-2 nederlaag tegen de Foresters weg te spoelen, dus Nico van den Berghe en zijn staf zijn gewaarschuwd.