SVIJ onderuit bij koploper

jan 28, 2024

Volgens trainer Nico van den Berghe en zijn assistent Harm Kamstra, was SVIJ klaar voor het duel tegen koploper Urban Talent. De hele week had zijn ploeg op kunstgras getraind en was er op tal van situaties getraind. “We hebben een duidelijk strijdplan en daarmee hopen we het Urban Talent moeilijk te maken”.

Op het zonovergoten Bok de Korver sportpark in Amsterdam Nieuw-West, waren dus alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd aanwezig. Bij Urban Talent denk je aan een opleidingsinstituut, dus met veel jonge voetballers. Niets is minder waar, want op het veld stond een zeer ervaren elftal met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. De spelers komen voornamelijk bij Parkstad vandaan een ploeg die vorig seizoen in de 4de klasse nog nacompetitie voor promotie naar de 3de klasse speelde.

Een fysiek sterke tegenstander met een aantal behendige kunstgrasvoetballers. SVIJ had het vanaf de start heel moeilijk en werd eigenlijk overlopen, doordat de ploeg niet in staat was om druk op de verdediging van Urban te zetten. Al in de 8ste minuut was het raak toen Jamal Limon een individuele actie prima afrondde. SVIJ probeerde wel, maar de spitsen werden zeer kort gedekt en voor Mitchell Geeven was het onmogelijk om kopduels te winnen tegen de 2 meter lange Joshua Koene. Toch bleef SVIJ hem door de lucht zoeken en tsja dat leverde steeds balverlies op. In de 30ste minuut was het dit maal Omar Limon, die zeer bekwaam, een prima voorzet vanaf de rechterkant afrondde 2-0.

Het leek voor SVIJ wel een wake-up call, want de ploeg begon ineens te combineren en zette Urban onder druk. In de 38ste minuut werd Kevin van Leeuwen gevloerd binnen de 16 meter, strafschop, helaas niet in de ogen van de goed leidende scheidsrechter Venema, die het duel kort hield. Vlak voor de rust nog een volley van Alex Barzilay en Mitchell Geeven die een schitterende aanval niet wist binnen te koppen. Het zat SVIJ bepaald niet mee.

De 2de helft was een minuut oud toen Jamal Limon, Dylan Lemm zijn hielen liet zien, laag voorzette op Joshua Koene en de 3-0 was een feit. SVIJ ging wisselen en bracht met Raymond Mutebi, Cas Peetoom en Jens Dekker nieuwe energie. Dit resulteerde in de 60ste minuut in een fraaie steekbal van Mats Wanders op Kevin van Leeuwen, die wederom binnen de 16 meter werd neergehaald. Nu wel een strafschop, die feilloos door Alex Barzilay werd benut. SVIJ werd veel sterker, alleen net als in de 1ste helft zat het niet mee. Kansen op de 3-2 vielen niet binnen. Urban daarentegen zag, na een mega individuele fout, Kevin van Lemmeren de 4-1 scoren. Toch bleef SVIJ gaan en nu was het Kevin van Leeuwen die in de 78ste minuut door Raoul van den Berghe werd weggestuurd en de 4-2 binnen schoot. SVIJ kreeg in de slotfase nog een aantal kansen helaas kwam er in de score geen verandering.

Te veel ontzag voor het fysieke van de tegenstander en vooral de individuele fouten, die gemaakt werden, deden SVIJ de das om. Volgende week wacht de zware wedstrijd tegen Overbos, dus heeft de technische staf van SVIJ weer wat te doen om de ploeg te prepareren.