Voetbal in Haarlem

SVIJ met flik flak naar overwinning

okt 1, 2023

Wat een aparte kop, maar het zal de lezer in de loop van het verslag duidelijk worden.

Vorige week na 20 seconden 0-1 voor en nu in de door veel publiek goed bezochte wedstrijd tegen RCH na 1 minuut 0-1 achter. Het kan verkeren. Vorige week na vijf minuten al 1-1 en nu na vijf minuten 1-1. Wat voor middag zou dit worden?

De snelle achterstand werd dus na heel subtiel balletje van Mitchel Geeven door Kevin van Leeuwen te niet gedaan. SVIJ kreeg direct de overhand en combineerde RCH eigenlijk van het veld. Na zeven minuten was het alweer raak na een ouderwetse scrimmage voor de goal was het weer Kevin van Leeuwen die de thuisclub op een 2-1 voorsprong zette. Binnen het kwartier was het Mohamed Bouzeya, die de opbouw van RCH verstoorde en op een fraaie wijze de 3-1 op het scorebord liet aantekenen.

SVIJ rook bloed, maar werd ook slordig en daardoor kon RCH in de 25ste minuut tegen de verhouding in de 3-2 noteren. Voorheen sloeg er dan paniek toe in de ploeg, maar dat is er  wel uit. Er is vertrouwen in het eigen kunnen, maar vooral ook in elkaar. Dus koppen omhoog en gewoon doorgaan met als resultaat in de 40ste minuut een fraaie kopbal van Raymond Mutebi, na een voorzet van Kevin van Leeuwen en 4-2 op het bord. Nog voor de rust was het Mitchel Geeven die een mooie combinatie met Alex Barzilay en Robin Ulehake goed afrondde, 5-2 ruststand.

Direct na de rust het hoogtepunt van de wedstrijd. Raymond Mutebi onderschepte een crosspass, maakte de 6-2 en vierde dit met een flikflak gevolgd door een dubbele salto met hele schroef. Helaas waren er geen scouts van de Nederlandse turnbond aanwezig, maar het leverde wel een ovationeel applaus op van het publiek.

(Tekst gaat verder onder de video)

Deed RCH dan niet mee? Integendeel. De jonge ploeg van Hernan Noorman bleef voetballen en wist in de 48ste minuut na goed combineren de 6-3 te maken. Echter Kevin van Leeuwen, die de hele wedstrijd al een plaag was voor RCH, liet de RCH verdediging zijn hielen zien en zette goed voor op Raymond Mutebi die 7-3 maakte en dit nu liet volgen door een dubbele salto met hele draai (uitvoering 9.7).

Voor SVIJ trainer Nico van de Berghe en zijn staf de gelegenheid om alle 5 zijn wissels te brengen en spelers wat rust te geven met het oog op het Midwestcup treffen van as dinsdag tegen EDO (20.00 op Sportpark Zeewijk).

Mede hierdoor werd het een onrustige slotfase, waarin RCH zowaar nog een keer wist te scoren en de eindstand op 7-4 kwam. Het zal geen verwondering wekken dat Kevin van Leeuwen uitgeroepen werd tot man of the match, maar SVIJ mocht zich het aantal tegen goals best aantrekken, want dit was niet nodig geweest. Toch had iedereen zich op sportpark prima vermaakt. Het is de vraag of Raymond Mutebi deze week nog zal trainen, want hij schijnt op proef te gaan bij turnvereniging Pax in Hoofddorp.