SVIJ door in de nacompetitie

jun 1, 2024

De 3e plaats in de reguliere competitie was voor SVIJ genoeg om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Enige probleem is dat je in deze situatie te maken krijgt met ploegen die strijden tegen degradatie uit de vierde klasse.

SVIJ moest de strijd aanbinden tegen Atletico Clube de Amsterdam op het Bok de Korversportpark in Amsterdam. Dan kun je de klok er op gelijk zetten, dat er gespeeld gaat worden tegen een behendige ploeg, die op kunstgras uitstekend uit de voeten kan.

Met twee volle bussen werd de reis ondernomen, leuk want dan zijn er tenminste toeschouwers op het doorgaans wat treurige complex. Er liepen echter 5.000 rugbyers rond uit de hele wereld vanwege een groot internationaal toernooi. Het was dus een vooruitziende blik om met bussen te reizen, want parkeren was een schier onmogelijke opgave.

Natuurlijk is altijd sprake van enige nervositeit en dat was nu ook zo. SVIJ startte echter prima, een voorzet van Mats Wanders kwam via Alex Barzilay bij Mitchel Geeven, die de vrijstaande Raoul van den Berghe vond en 0-1 lag na 5 minuten al achter de doelman van AC Amsterdam.

SVIJ had een prima verweer op het tikki takka spel van de Amsterdammers en grossierde in kansen, die normaal gesproken doelpunten opleveren, maar vandaag lukte het Geeven en Raymond Mutebi niet om deze voor de rust te verzilveren.

Verdedigend kwam SVIJ door heel alert spel nauwelijks in de problemen. Er was één doorbrak van de razendsnelle linksbuiten van Atletico, maar die wist Robin Ulehake met een fantastische sliding onschadelijk te maken. 0-1 ruststand dus waarmee SVIJ zichzelf echt tekort deed.

Twee minuten was de tweede helft oud toen Rowan van Eik aan de zijkant Van den Berghe vond, zijn voorzet werd door Geeven uitstekend benut 0-2. Atletico was het kwijt en het regende dan ook gele kaarten, meestal voor opmerkingen tegen de leiding.

Mutebi en Kevin van Leeuwen kregen na uitstekende passes van Denzel Meijer grote kansen. Met name de keihard werkende Mutebi miste oog voor zijn medespelers en dat werd hem ook wel heel duidelijk gemaakt.

Atletico ging meer pushen en het was doelman Remy Heruer die met een magistrale redding zijn goal wist schoon te houden. Toch viel de 1-2 in de 80ste minuut, een zeldzaam foutje werd direct afgestraft.

In plaats van te blijven voetballen bleven de Amsterdammers maar zeuren en dat werd extreem toen de aanvoerder na een schwalbe een strafschop claimde. Hij ging verhaal halen en duwde daarbij de scheidsrechter omver. Een volkomen onnodig opstootje dreigde maar SVIJ spelers Cas Peetoom en Hassan Al Ikaili gingen direct voor de op de grond liggende scheidsrechter staan en ook diverse spelers van Atletico zorgden ervoor dat het niet uit de hand liep.

Tegen 10 man kon SVIJ de wedstrijd rustig uitspelen en een zeer verdiende overwinning te werk stelliggen. Een uitstekende teamprestatie met veel strijdlust.

Volgende week zaterdag wacht Brederodes wat haar wedstrijd met 3-0 won. De wedstrijd is op neutraal terrein ergens tussen Vianen en IJmuiden.