sep 21, 2024

Een nieuw avontuur voor Stormvogels en gelijk al een behoorlijke uitdaging. Unicum Lelystad reisde af richting Zeewijk.

De polderbewoners hebben in Michel Van Oostrum een trainer die als speler onder meer bij Telstar als spits veel indruk maakte. De selectie herbergt een behoorlijke aantal spelers met een behoorlijke reputatie zoals: Mike Grim, Arsenio Valpoort, Derrin Wijdenbosch en Kenny Teijsse. De Polderboys liepen in de nacompetitie promotie naar de eerste klasse (net)mis.

Fascinerend debuut in 2e klasse

Het was warm en gezellig op Zeewijk. Toch waren er vooraf sportief wat bedenkingen. ‘’We missen vier sterkhouders en spelen denk ik tegen een titelkandidaat. Daarom ben ik reuze benieuwd. Bovendien was onze voorbereiding verre van ideaal, vanwege blessures en vakantieverplichtingen,’’ dacht voorzitter Nico Stoker vooraf. Al na 91 seconden was het bingo voor de gastheer. Uitblinker Jan Koridon rondde een fantastische aanval over vier schijven kundig af. De gasten, zeer balvaardige spelers met een surplus aan functionele techniek, schrokken daar nauwelijks van en met ragfijn combinatiespel werd Stormvogels ferm naar achteren geduwd.

In de laatste vijf minuten voor rust wist de sterk acterende goalie Bas Veen met prachtige reddingen de gasten nog even van een goal af te houden maar de druk werd immens en Veen was kansloos toen Kenny Teijsse, in blessuretijd, een strakke corner met zijn hoofd verlengde in een overvol strafschopgebied; 1-1.

Titelpretendent bijt in het stof

‘’Dit houden we niet hoor na rust,’’ somberde een Stormvogels supporter en coryfee tijdens de pauze. Zijn analyse sneed op dat moment wel degelijk hout want hoe zou Stormvogels zich na rust presenteren? Konden ze het conditioneel bolwerken? Unicum greep nadrukkelijk het initiatief na de thee maar liep zich rand strafschopgebied constant te pletter tegen een fantastisch opererend verdedigend IJmuidens blok. In minuut 58 leidde een spaarzame counter tot de hernieuwde voorsprong. Weer was het Jan Koridon die langs een paar tegenstanders dartelde en zijn ragfijne pass werd door Mitchel Bormann op waarde geschat en slim langs Mike Grim gewerkt; 2-1.

Unicum voerde de druk op en kreeg ook nog eens acht minuten extra tijd geoffreerd maar slaagde er niet in de gelijkmaker aan te tekenen. Het alles verlossende eindsignaal werd begroet alsof een afdelingstitel werd gevierd . De euforie kende nauwelijks grenzen en de blijdschap was oprecht en gemeend na een enerverende voetbalmiddag.

Euforie overheerst op Zeewijk

Trainer Patrick Krop, de hele wedstrijd druk coachend langs de zijlijn, oogde ontspannen en was zichtbaar verrukt. ’’Ik ben zo trots op mijn team tegen zo’n sterke tegenstander. Een titelkandidaat hoor! Op de counter lagen er overigens nogal wat mogelijkheden voor ons. We hadden met de geboden ruimte meer moeten doen maar ik ben natuurlijk apetrots. Vergeet niet: we missen vier sterkhouders en we zijn nog niet waar we wezen willen maar als ik dan zie hoe onze verdediging zich manifesteerde tegen hun immense druk, dan ben ik een bijzonder blij mens,’’ sloot Patrick Krop af na een heerlijke voetbalmiddag.

Tekst: Hans Akkerman