Roy van der Mije naar ADO ’20, OFC niet blij

Trainer Roy van der Mije verlaat Derde Divisionist OFC. De Haarlemmer gaat aan de slag bij ADO ‘20, uitkomend in dezelfde competitie. 

Dit meldt de club uit Heemskerk op haar website. Bij OFC hadden ze echter niet verwacht dat de trainer zou vertrekken.

“Nee, absoluut niet”, aldus Technisch Directeur Louis Wijdenbosch van OFC. “Sterker nog, we hebben het vorige week nog over komend seizoen gehad met betrekking tot de invulling van de selectie.” 

Dat Van der Mije de overstap binnen dezelfde competitie maakt, maakt Wijdenbosch niet uit. “Daar heeft OFC geen problemen mee. Het is de manier waarop dit is gegaan wat steekt.”

“Ik gun Roy het beste. Hij is echt een van de beste trainers die wij hebben gehad. Maar dit had hij anders moeten spelen. En dat geldt ook voor ADO ’20. Het is een kleine moeite om even met OFC contact op te nemen”, vervolgt Wijdenbosch.

Op de vraag of het tegenwoordig niet normaal is dat er geen contact met de andere club wordt opgenomen reageert Wijdenbosch als volgt: “Dat klopt en daarom reageren wij er nu zo op. We moeten dit gedrag niet normaal gaan vinden.”

Van der Mije: “Ik heb nooit een mondeling akkoord gehad met OFC. Daarbij had ik ook geen doorlopend contract. Ik heb aan Louis aangeven dat ik volgend seizoen geen trainer meer word van OFC. Later in de week heb ik aangegeven dat ik trainer word van ADO ’20.”

OFC stond op de derde plek in de Derde Divisie toen de competitie werd stilgelegd. ADO ‘20 stond elf plekken lager.

Van der Mije was eerder werkzaam bij o.a. United/DAVO, Young Boys en EDO.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: ADO ’20