Voetbal in Haarlem

Roy van der Mije klopt kampioen Katwijk, huiswerk voor Correia

okt 8, 2023
Roy van der Mije - Voetbal in Haarlem

ADO’20 won zaterdag met 2-1 van het Katwijk van Anthony Correia. Het was Milan Klopper die vijf minuten voor tijd met een schot vanaf zestien meter Mark de Vries verraste. De ploeg van Van der Mije maakt een uitstekend debuut door in de Tweede Divisie, terwijl Correia voor de vierde keer op rij verloor.

Sigaret

Het is rust in Heemskerk. Roy van der Mije ontsnapt via de zij-uitgang van de kleedkamer voor wat frisse lucht. Hij zet, na zijn peptalk, het vuur in een sigaret. Katwijk was in de eerste helft al vroeg op voorsprong gekomen via Des Kunst. ,,Dat doet toch wat met je tactiek”, stelde de trainer.

Kaarten

IJmuidenaar Kunst begon in de spits en daardoor zat ex-HFC’er Sietse Brandsma op de bank. Arbiter Nick Tunissen leek in de eerste helft te marchanderen met kaarten.

Daardoor kwam Paul Kok van Katwijk, tweemaal goed weg. Katwijk-aanvoerder Robbert Susan, die de zaag hanteerde op Jilano Helder, kreeg nog wél de gele kaart, maar een andere kleur prent had ook gekund.

Helder acteerde als linksbuiten. Hij kopte, vrijstaand, een keer over en raakte de kruising, terwijl iedereen dacht dat hij een voorzet zou geven. Vlak voor rust viel de gelijkmaker toen Feyo Glim van afstand oud-Telstardoelman Mark de Vries verraste, 1-1.

Passie

Van der Mije zag en voelde dat er wat te halen viel tegen het Katwijk van Correia. En dat terwijl zijn ploeg Maurizio Brenna, Daan Boerlage en keeper Mike Grim nog moet missen.

Katwijk, de ploeg die tweemaal op rij kampioen werd, is geen schim meer van dat elftal. Een speler met passie en vuur zoals Ahmed El Azzouti werd de wacht aangezegd. En voor Killian van Mil en Tim Freriks werd geld uit Denemarken gevangen.

De vervangers hebben wél talent, maar op Ruben Doesburg na, nog niet de vuur en passie van hun voorgangers. Een drive om te winnen die Anthony Correia juist nodig had om tot Mister Telstar uit te groeien.

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

Kermis

Roy van der Mije stak na zijn peptalk in de rust niet alleen het vuur in zijn rokertje maar ook in zijn ploeg. Hij liet zijn spitsen de tweede helft starten met druk op de Katwijk-defensie. ,,We merkten in eindfase van de eerste helft al dat er wat te halen viel.’’

Toch leek het duel in een gelijkspel te eindigen. Ook omdat rechtsback Bart Sinteur vrije doorgang had tot doelman Nick Boom, maar de ruimte die voor hem lag niet zag. Des Kunst zei, ,,We creëren wel kansen maar scoren de 0-2 en 0-3 niet, anders speel je de wedstrijd simpel uit Na de rust krijgen we het deksel op de neus. Bij de 2-1 moet ik een overtreding maken op de middenlijn en ik denk ook dat die bal houdbaar is.’’

Anthony Correia is een positivo en zag na afloop zijn eigen waarheid. Hij vond dat Katwijk vooral in de eerste helft goed voetbal had laten zien, terwijl Ian Beelen en Jilano Helder namens ADO’20 ook goede kansen kregen en zijn ploeg ook de lange bal speelde op een niet kopsterke spits. ,,Maar mijn aanvallers moeten ook onverzettelijkheid hebben, dat stukje willen scoren dat is al een paar wedstrijden zoek. De kansen verhouding was in ons voordeel’’, vond Correia. ,,Ik leg de bal bij de aanvallers neer. Wellicht zet ik wel een keer een verdediger in de aanval, daar moet ik de juiste poppetjes neerzetten, zorgen dat ze onverstoorbaar zijn.’’

Klopper

Toen Van der Mije halverwege de tweede helft Milan Klopper inbracht voor Dylan George veerden de harten van het Heemskerkse publiek al op. De kermis dateert al van een paar weken geleden, maar als Klopper in het veld komt, dan weet men dat zijn voeten gaan dansen.

Hij schoot met precisie en een fijn timmermansoog vanaf twintig meter de bal achter Mark de Vries. Roy van der Mije had een andere tweede helft gezien dan zijn collega. ,,In de tweede helft hebben we grotendeels gedomineerd. We hebben het geloof van de eerste helft goed doorgetrokken.’’ Met een knipoog. ,,We gaan 24 uur of iets langer genieten van de winst, dan gaan we weer verder.’’