Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Rory Roode maakt wereldgoal, maar Ter Leede klopt HBC

DoorRedactie

aug 2, 2023

Het HBC van Jasper Ketting oefende dinsdag tegen Ter Leede, dat dit seizoen ook in de vierde divisie A uitkomt. De gasten wonnen met 1-2.

Jasper Ketting startte niet met zijn vaste basiself. In zijn startelf was een plek ingeruimd voor Rory Roode.

Rory Roode was bij de Koninklijke een snelheidsduivel aan de linker of rechterkant. Roode acteerde tegen Ter Leede voornamelijk op rechts en scoorde vanaf de zijkant van de zestien met een bekeken schot/stift in de kruising. De thuisploeg was tot een kwartier voor rust heer en meester. Ter Leede liet de linies te veel uit elkaar staan maar HBC profiteerde te weinig.

boekhouder heemstede

Uit de omschakeling kwam doelman Bram Verhage te snel en te ver uit waar de invaller rechtsbuiten de gelijkmaker scoorde. Hetzelfde talent scoorde, uit een assist vanaf links, nog voor rust de 1-2.

HBC trok voor komend seizoen ook Jasper van Altena (Kon. HFC), Lorenzo da Silva (FC Lisse O-23), Trevon Akello (FC Lisse O-23), Rick Berrevoets (Abcoude), Jasper Nagel (Overbos) en, Mohamed Bekkach (AGB) aan.