O-23 Cup: Alliance ’22 te sterk voor DSS

Alliance ’22 begon als koploper van poule B aan de partij tegen DSS. De ploeg won twee van de eerste drie duels, het andere duel eindigde in een gelijkspel. Voor de bezoekers uit Haarlem-Noord was dit wellicht de laatste kans om aansluiting met de eerste twee plekken te grijpen. Die twee posities geven toegang tot de finaleronde.

DSS begon zeer sterk aan het duel. Al in de zesde minuut kregen de bezoekers een grote kans om op voorsprong te komen, echter werd de kans gemist. DSS bleef gevaarlijk, maar zonder het gewenste resultaat. Tien minuten voor rust brak Alliance ’22 de ban. Bram Bijl zette zijn naam achter het doelpunt en bepaalde de ruststand op 1-0.

Alliance '22 - DSS - Voetbal in Haarlem
DSS kon lang mee met Alliance ’22.

Joost Fokke kreeg snel in de tweede helft de kans om gelijk te maken voor DSS door een fout achterin bij Alliance ’22, maar ook Fokke kon niet afdrukken. Beide ploegen waren fel in de duels, soms op de grens, maar er werd goed gevoetbald. Mooie combinaties werden afgewisseld met prima steekballen. De thuisploeg kende moeite met een goed georganiseerde tegenstander en wist uiteindelijk door een mooi schot van afstand van Rico van den Burg de voorsprong te verdubbelen.

DSS liet het er niet bij zitten en ging meer de duels opzoeken, met resultaat. Sep Stapper kon de 2-1 binnenwerken. In het de laatste tien minuten stelde Alliance ’22 toch orde op zaken, wat het beeld van de wedstrijd vertekende. Vernon Weber nam de bal van een flinke afstand op de schoen en plaatste hem in de verre hoek. Met de 3-1 gooide hij het duel in het slot.

In de laatste minuut van de wedstrijd wist Alliance ‘22 nog een keer uit te breken en kon Jelmer te West op doel schieten. De doelman wist de bal uit zijn doel te houden, maar Fouad Shoky stond op de juiste plaats om de eindstand te bepalen op 4-1. Alliance’22 is hard op weg zich bij de bovenste twee van de poule te plaatsen. De bovenste twee clubs kwalificeren zich voor de finalepoule. Op onze O-23 Cup-pagina vind je daar meer informatie over.

Alle uitslagen, de standen en het programma van de O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.